Bulut mutfak girişimi Rebel Foods, 175 milyon dolar yatırım alarak 1,4 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hindistan'da bulut mutfak zincirine sahip olan Rebel Foods, 175 milyon dolar yatırım alarak unicorn girişimler arasında yerini almayı başardı.

Hintli bulut mutfak girişimi Rebel Foods, perşembe günü yaptığı açıklamada, F Serisi finansman turunda 175 milyon dolar yatırım alarak 1,4 milyar dolar değerlemeye yükseldiğini ve unicorn girişimler arasında yerini almayı başardığını açıkladı.

Qatar Investment Authority tarafından yürütülen F serisi, Coatue, Evolvence, Sequoia Capital India ve Goldman Sachs gibi isimlerden de destek gördü. 2020’deki son finansman turunda 800 milyon doların üzerinde bir değere sahip olan şirket, son finansmanın ardından Hindistan’da bu hafta unicorn girişim statüsüne geçen 3. girişim olurken, 2021 yılında ise 31. girişim olmayı başardı.

Behrouz Biryani, Mandarin Oak, Ovenstory Pizza ve Faasos gibi markaların dahil olduğu bir bulut mutfak ağını işleten Rebel Foods, Jaydeep Barman ve Kallol Banerjee tarafından 2011 yılında kuruldu.

Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya ve Malezya gibi ülkeler dahil olmak üzere 10 ülkede “bulut mutfak” zinciri işletiyor. Restoran içerisinde yemek yeme imkanı sunmayıp yalnızca paket servis hizmeti sunan işletmeler olan bulut mutfaklar ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Singapur gibi ülkelerde bir süre önce benimsenmiş bir konsept olsa da dünyaya da hızla yayılmayı sürdürüyor. Bulut mutfak konsepti, ortak restoranların ve markaların pahalı perakende satış noktalarından uzaklaşmasına olanak tanımasının yanı sıra yalnızca gıda üretmeye odaklanarak işletmelerin işini kolaylaştırır.

Rebel Foods’un kurucusu ve CEO’su Jaydeep Barman, sanal bir konferansta “teknoloji, tedarik zinciri ve iş akışlarını kullanarak aslında beş restoran için bir mutfağa sahip olabilirsiniz” sözleriyle bulut mutfak modelini benimsemenin beraberinde getirdiği kolaylıklara değindi.

Güncel İçerikler