450 milyon dolar yatırım alan ikinci el otomobil satış platformu Cars24, 1.84 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hindistan'ın önde gelen ikinci el otomobil satış platformu Cars24, 450 milyon dolar yatırım alarak 1.84 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

İkinci el otomobil ve motosiklet satışı yapan Hindistan merkezli Cars24, F serisi yatırım turunda 340 milyon dolar yatırım aldı. 110 milyon dolar ek borç finansmanı da alan şirket toplamda 450 milyon dolar artış görerek 1,84 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde şirketin daha az miktarda bir yatırım aldığına dair iddialar ortaya atılmış, ancak borç finansmanına dair herhangi bir söylenti olmamıştı. DST Global, Falcon Edge ve SoftBank Vision Fund 2 tarafından ortaklaşa yönetilen finansman turunda Tencent ve şirketin mevcut yatırımcılarından Moore Strategic Ventures ve Exor Seeds gibi isimler karşımıza çıkıyor.

Cars24 kurucu ortağı ve CEO’su Vikram Chopra yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde otomobil alma ve satmanın zorluklarından bahsederek bunu çözmek istediklerini belirtti. Chopra, bugün Hindistan’da otomobil satış pazarının 25 milyar dolar civarında olduğunu, ancak yakında 100 milyar dolara ulaşma yolunda olduğunu da sözlerine ekledi.

Son yatırımın ardından dünya genelinde en değerli ikinci el otomobil girişimlerinden biri olduğunu iddia eden Cars24, Hindistan’da 200’den fazla şehirde faaliyet gösteriyor ve sitesinde bugüne kadar hem otomobil hem de motosiklet olmak üzere 400.000 araç satışı yaptı ve sitesinde aylık 13 milyondan fazla ziyaretçiye sahip. Şirket, merkezi bir platform olan cars24.com ve ilgili uygulamasını hizmete sunuyor ve bir dizi algoritma kullanarak fiyatlandırma ve keşfedilebilirlik alanında kullanıcılara çeşitlilik yaratıyor.

2015 yılında kurulan Cars24, Hindistan’da ikinci el araç alım satımı yapılabilecek teknoloji odaklı bir pazar yeri sunuyor. Şirket, ülkesinde türünün en büyük platformu olma iddiasına sahip olsa da, Hindistan gibi bir ülkede araba sahipliği oranının oldukça düşük olduğu bir gerçek. Kendi iç pazarında bu sorunu iyileştirmek ve büyümesini sürdürmek isteyen şirket, dünyanın birçok yerinde ikinci el otomobil satmanın veya satın almanın verimsizliklerini iyileştirmeyi hedeflediğini söylüyor.

Güncel İçerikler