Afrika merkezli fintech Wave, 200 milyon dolar yatırım alarak 1,7 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Sequoia Heritage, Founders Fund, Stripe ve Ribbit Capital tarafından yönetilen 200 milyon dolarlık fonlama, Afrika'daki en büyük A serisi yatırım turu olarak kayıtlara geçti.

ABD ve Senegal merkezli fintech girişimi Wave, A Serisi finansman turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Dört büyük isim tarafından ortaklaşa yönetilen yatırım turunun ardından değerlemesi 1,7 milyar dolara ulaşan şirket, Senegal’in ilk unicorn girişimi olmayı başardı.

Sequoia Heritage, Founders Fund, Stripe ve Ribbit Capital‘ın liderlik ettiği turda, Partech Africa ve Y Combinator’ın eski CEO’su Sam Altman da karşımıza çıkıyor.

Afrika kıtasında mobil para piyasasının hızlı büyümesine rağmen, Afrika’daki yetişkinlerin yalnızca %10’unun geleneksel bankacılık veya mobil hesap yönetimi yoluyla bankacılık sistemlerine erişimi var. Sendwave’in bir yan kuruluşu olarak Drew Durbin ve Lincoln Quirk tarafından kurulan Wave, kurucularının odaklarını bu yan kuruluşa çevirmesiyle büyümesini hızlandırdı. Mobil para hizmeti oluşturarak daha büyük bir etki yaratma fırsatını gören Durbin ve Quirk, şirketin kıtadaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Wave, küçük işletme sahiplerine mali durumlarını esnek bir şekilde yönetebilme imkanı vererek yeni girişimcilerin ve küçük işletmelerin bu yolda daha kolay adım atabilmelerine olanak tanıyor. Uygun maliyetli finansal ağ kuran Wave, hesap ücreti olmadan, her yerde erişilebilir ve kabul edilebilir bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, kıtadaki para transferi konusundaki önemli sorunları çözmesinin yanı sıra, verimsiz işletme ağlarına da bir düzen getiriyor.

Senegal’deki yetişkinlerin yarısından fazlasının aktif Wave kullanıcısı olduğunu söyleyen iki yaşındaki girişim, bu büyümeyi geçen yıl giriş yaptığı Fildişi Sahili’nde de sürdürmeyi hedefliyor. Partech genel ortağı Tidjane Deme, yenilikten yoksun bir pazar olan Afrika’da mobil bankacılık alanında çözülmeyi bekleyen sorunlar olduğuna inandıklarını ve Wave’in hizmetini iyileştirmekten heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Güncel İçerikler