WhatsApp, yeni mesaj tasarımını ve Instagram’da yer alan mesaj tepkileri özelliğini test etmeye başladı

Facebook bünyesinde çalışmalarını yürüten WhatsApp, yeni mesaj baloncuk tasarımını ve mesaj tepkileri özelliğini test etmeye başladı.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini arttıracak yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. Facebook bünyesinde yer alan şirket, diğer bir uygulaması olan Instagram’dan bazı özellikleri kendi uygulamasına dahil ediyor.

WABetaInfo’nun ortaya çıkardığı yeni bilgilere göre WhatsApp, uygulamasının yeni beta sürümünde yeni özelliklere yer veriyor. Bunlar; Instagram’da yer alan mesaj tepkileri özelliği ve yeni mesaj baloncuğu tasarımı.

WhatsApp Mesaj Tepkileri

Instagram mesajlarında yer alan mesaj tepkileri özelliği, DM kullanıcıları için oldukça sık tercih edilen bir yapı. Bu özelliğin çok tercih edildiğini anlamış olacak ki şirket, Instagram DM’lerindeki bu özelliği kendi uygulamasına dahil edecek.

Bu yeni özellikle birlikte size gönderilen bir mesaja uzun bir süre bastığınız taktirde bir dizi emoji ekrana çıkacak. Böylece gönderilen mesaja herhangi bir cevap vermek zorunda kalmadan mesaja anında tepki verebileceksiniz.

Yeni Mesaj Tasarımı

Android için geliştirilen bir WhatsApp beta sürümünde şirket, mesaj balonları yeni bir tasarım kullanmaya başladı. İlk olarak Android üzerinde keşfedilen bu özellik, sonrasında iOS cihazlarında da yer almaya başladı. Yenilenen tasarım, daha yeşil bir renge ve daha yuvarlak bir tasarım formuna sahip.

Yukarıda gösterilen karşılaştırmarda görüldüğü üzere yeni mesaj baloncuk tasarımı daha modern bir görünüm sunuyor. Ayrıca bu baloncuk tasarımının daha öncekine göre daha büyük göründüğü açıkça belli oluyor.

WhatsApp’ın bu yeni özellikleri ne zaman uygulamasına dahil edeceği ise henüz bilinmiyor. WABetaInfo, gelecek güncellemeler ile bunun dahil olacağını belirtirken her cihaza aynı anda gelmeyebileceğini de söylüyor.

Güncel İçerikler