Meta, Instagram, WhatsApp ve Messenger’a yapay zekayı entegre etmek istiyor

Meta, bünyesinde yer alan Instagram, WhatsApp ve Messenger uygulamalarına yapay zekayı entegre etmek istiyor.

Meta, bünyesinde yer alan Instagram, WhatsApp ve Messenger uygulamalarına yapay zekayı entegre etmek istiyor. Mark Zuckerberg, şirketin üretken yapay zekayı milyarlarca kullanıcı tarafından kullanılan hizmetlerine entegre etmek için “yeni bir üst düzey ürün grubu” oluşturduğunu duyurdu.

Zuckerberg, ekibin ilk başta yaratıcı araçlar oluşturmaya odaklanacağını, ancak uzun vadeli hedefinin “insanlara çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek yapay zeka karakterleri” oluşturmak olduğunu söyledi. Şirketin bu “fütüristik” deneyimleri kullanıcılarla paylaşmadan önce çok sayıda temel çalışma yapması gerektiği konusunda uyardı.

Şirket, muhtemelen ChatGPT tarzı chatbot’ları olan WhatsApp ve Messenger’da metin tabanlı yapay zeka araçlarını test ederek başlıyor. Bunlar, kullanıcılar için eğlenceli bir kullanım durumu olsa da Meta, sonunda bu özellikleri satış ve müşteri desteği gibi alanlarda işletmelere sunarak geliştirebiliyor.

Meta ayrıca, “video ve çok modlu deneyimler” ile birlikte Instagram’da yapay zeka destekli filtreler ve reklam biçimleriyle deneyler yapıyor. Ortaya çıkan raporlara göre proje, Apple eski yöneticisi Ahmad Al-Dahle tarafından yönetilecek ve ekip, Baş Ürün Sorumlusu Chris Cox‘a rapor verecek.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yapay zeka alanında devrim yarattı. Birçok şirket ve platform, ChatGPT altyapısı ile kullanıcılarına yepyeni bir hizmet sundu. Bu hizmeti henüz kullanmayan şirketler de kendi özel çalışmalarını yapıyor. Çalışmalar yapan şirketler arasında şüphesiz Meta’nın da bulunduğu biliniyor.

Meta’nın yapay zeka üzerine çalışamalar yapması şaşırtıcı görünmüyor. Zuckerberg’in metaverse üzerindeki büyük bahsi henüz sonuç vermedi ve şirketin gelir elde etmek için yeni yollar bulması gerekecek. Yapay zeka ile beraber bir kurtuluş oluşma ihtimali bulunuyor.

Güncel İçerikler