TikTok’un çatı şirketi ByteDance, VR gözlük üreticisi Pico’u satın aldı

TikTok'un çatı şirketi ByteDance, sanal gerçeklik gözlüğü şirketi olan Pico'u satın aldı.

TikTok’un çatı şirketi olan ByteDance, kullanıcıları için yeni hizmetlerini ve gelişmelerini duyurmaya devam ediyor. VR gözlük üreticisi Pico‘yu satın aldığı dedikodularının artması sonrasında CNBC’nin haberine göre şirket bu haberi doğruladı. Böylelikle ByteDance’in sanal gerçeklik dünyasına resmen adım attığı doğrulandı.

Anlaşmöanın finansal şartlarını açıklamayan ByteDance, Pico’nun kapsamlı yazılım ve donanım teknolojilerinin yanı sıra ekibin yetenek ve uzmanlığının işe sanal gerçeklik alanına rahat bir giriş yapabileceklerini söyledi. Şirket, gelişmekte olan sanal gerçeklik alanına da uzun vadeli bir yatırım yapmayı düşündüğünü de belirtiyor.

En güncel sanal gerçeklik gözlüğü olarak tanınan Pico Neo 3 ile akıllara kazınan Pico, hem tüketici hem de profesyonel müşterilere hizmet sunuyor. IDC tarafından paylaşılan rapora göre şirket, Facebook bünyesinde bulunan Oculus ve Çinli şirket DPVR’ın ardından üçüncü en büyük VR gözlük üreticisi olduğu tahmin ediliyor.

Tüketici odaklı hizmet sunan şirket, ürünlerinde de bu deneyimi sunmaya özen gösteriyor. Şayet ki Neo 3 ile bu deneyimi fazlasıyla belirten kullanıcılar sadece Asya’da piyasada sürülmesinden şikayetçiydi. Bunun üzerine şirket Neo 3 Pro ve Neo 3 Pro Eye ile Kuzey Amerika ve Avrupa piyasasına açılacağını söylemiş ve faaliyet gösterdiği pazarı genişlettiğini bildirmişti.

TikTok ile Pico arasında ise herhangi bir iş birliğinin olacağı ise henüz beklenmiyor. Sosyal medyada paylaşılan bazı gönderiler, Pico’nun TikTok Effect House ile entegre olabileceğini söylüyor. Henüz net bir bilgi olmadığından konu hakkında ByteDance’ın duyurularını beklemek gerekiyor.

Güncel İçerikler