Biden ile görüşen Google ve Microsoft, siber güvenliğe 30 milyar dolar harcama sözü verdi

Beyaz Saray'da gerçekleşen siber güvenlik zirvesinin ardından Google, Microsoft, Apple ve Amazon'un da aralarında bulunduğu yüksek profilli teknoloji şirketleri, siber güvenliği güçlendirmek için sözler verdi.

Çarşamba günü ABD Başkanı Joe Biden ile siber güvenlik konularında görüşmelerinin ardından, önümüzdeki beş yıl içinde siber güvenlik alanındaki gelişmelere Google 10 milyar dolar yatırım yapma sözü verirken, Microsoft, 20 milyar dolar taahhüt etti.

Beyaz Saray, geçtiğimiz çarşamba günü teknolojiden sigortacılık hizmetine kadar birçok sektörden CEO’larla bir siber güvenlik zirvesine ev sahipliği yapmıştı. Toplantıdan paylaşılan detaylara göre Microsoft ve Google dahil olmak üzere büyük teknoloji şirketleri, siber güvenlik konusundaki çabaları güçlendirmek için milyarlarca dolar harcamayı taahhüt etti.

Toplantı, SolarWinds ve Colonial Pipeline dahil olmak üzere, bu tür güvenlik sorunlarına ek aciliyet getiren birkaç yüksek profilli siber saldırının ardından geldi. Başkan Joe Biden, kısa süre önce ABD kurumlarının girişler için siber saldırıların önlenmesine yardımcı olabilecek iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmasını gerektiren bir yönetici emri imzalamıştı.

Büyük teknoloji şirketlerinin taahhüt ettiği milyar dolarlık yatırımlar, diğer işletmelere daha güçlü güvenlik araçları sağlamaya ve siber güvenlik alanındaki yaklaşık 500 bin işi doldurmak için çalışanlara beceri eğitimi sağlamayı kapsıyor.

Beyaz Saray’ın açıklamasına göre Google, siber güvenliği güçlendirmek için beş yıl içinde 10 milyar dolardan fazla yatırım yapacak ve bu yatırım, yazılım tedarik zincirini ve açık kaynak güvenliğini güçlendirmek için kullanılacak.

Microsoft, daha gelişmiş güvenlik araçları sunmak için beş yıl içinde 20 milyar dolar taahhüt etti ve devlet kurumlarının güvenlik sistemlerini yükseltmesine ve siber güvenlik eğitim ortaklıklarını genişletmesine yardımcı olmak için 150 milyon dolar yatırım yapacağını da ekledi.

Apple, teknoloji tedarik zincirlerinde güvenlik iyileştirmeleri yapmaya adanmış bir program oluşturacağının sözünü verirken Amazon Web Services, hesap sahiplerine verilerini daha iyi korumaları için ücretsiz çok faktörlü kimlik doğrulama cihazları vermeyi planlıyor.

Güncel İçerikler