Honor’un kendi alt markasını oluşturduğu ortaya çıktı

Honor CEO'u Twitter'da yaptığı paylaşım ile Honor'un kendi alt markasını kurduğunu açıkladı.

Akıllı cihazları ile adından sıkça söz ettiren Honor, Huawei alt markası olmasından sonraki yeni döneminde tüm hızıyla devam ediyor. Uzun bir süre Huawei alt markası olarak faliyet göstermiş Honor, kendi alt markasını oluşturmaya başladığı görünüyor.

Akıllı telefon sektöründe birçok üretici firma, alt marka oluşturarak kullanıcılarına ürün çeşitliliği sunmayı amaçlıyor. Aynı zamanda şirketler bu stratejisi ile fiyat-performans odaklı telefonlarını alt markası üzerinden çıkararak kendi ana markasını orta ve üst segment modeller ile anımsanmasını sağlayabiliyor.

ABD ambargosu altında görmesi ile Huawei alt markası olmaktan çıkan Honor, kendi bir üretici haline gelmiş ve tüm sorumluluk Honor’a ait olmuştu. Aynı zamanda Google ile yaşanabilecek pek çok sorunu da bu şekilde çözmüştü.

Benzer bir sorun yaşanabilme ihtimaline karşı Honor, kendi alt markası için çalışmalara başlamış gibi duruyor. Honor CEO’su tarafından paylaşılan bir tweet ile ortaya çıkan alt markanın ismi: Xingyao Terminal Co. Ltd. CEO tarafından yapılan açıklamada şirketin farklı cihaz seçenekleri için bir veya daha fazla alt marka kuracaklarını veya dahil edeceklerini söyledi.

Henüz sadece isminin paylaşıldığı Xingyao şirketi için bazı iddialar da ortaya çıktı. Bu iddialardan biri, Honor tarafından tasarlanan giyilebilir cihazların üretiminden sorumlu olacağı. Honor’un yakında bu şirketin hangi ürün segmentinden sorumlu olacağını açıklaması bekleniyor.

Güncel İçerikler