Honor, uygulama kullanım süresini takip etmeye yönelik bir patent aldı

Çinli akıllı cihaz üreticisi Honor, akıllı telefonlarda uygulama kullanım süresini takip etmeye yönelik yeni bir patent başvurusunda bulundu.

Çinli akıllı cihaz üreticisi Honor, akıllı telefonlarda uygulama kullanım süresini takip etmeye yönelik yeni bir patent başvurusunda bulundu. Bu yenilikçi patent, kullanıcının uygulama kullanım süresini yansıtan, cep telefonlarında dinamik duvar kağıtlarının görüntülenmesi için bir yöntem öneriyor.

Fikir, kullanıcının uygulama kullanım alışkanlıklarını temsil eden özelleştirilebilir grafiklere sahip duvar kağıtları oluşturmayı amaçlıyor. Burada her grafiğin boyutu, her uygulamada harcanan süreyi yansıtıyor.

ITHome tarafından Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi web sitesinde keşfedildiği üzere, Honor’un en son patenti, kullanıcının uygulama kullanım süresine dayalı olarak bir cep telefonunun ekranında duvar kağıtlarını görüntülemek için yeni bir yöntem öneriyor. Görünüşe göre, kullanıcının uygulama kullanımını temsil eden grafiklerle duvar kağıtları oluşturacak ve her grafiğin boyutu, her uygulamada geçirilen vakti gözler önüne seriyor. 

Basitçe ifade etmeye çalışırsak; bir kullanıcı sosyal medya uygulamalarında üretkenlik uygulamalarından daha fazla zaman harcıyorsa, duvar kağıdı sosyal medya için daha büyük grafikler ve üretkenlik uygulamaları için daha küçük grafikler kullanılacak. Bu yöntemin faydası, telefon ekranına görsel karakter katarken aynı zamanda kullanıcıların uygulama kullanım alışkanlıklarını anlamaları için basit bir yol sağlaması oluyor.

Kullanıcılar sadece duvar kağıdına bakarak hangi uygulamaları en çok kullandıklarını ve hangilerini daha az kullandıklarını rahatlıkla görebilecekler. Bu bilgiler, ekran sürelerini izlemek ve yönetmek veya belirli uygulamalarda daha fazla zaman geçirerek üretkenliklerini artırmak isteyen kişiler için yararlı olabilecek. Genel olarak ortaya çıkan patent, kullanıcının mobil deneyimini geliştirmek ve uygulama kullanım alışkanlıklarına ilişkin değerli içgörüler sağlamak için yenilikçi bir yol öneriyor.

Güncel İçerikler