Intel, yüksek performanslı ekran kartları için oluşturduğu alt markası Intel ARC’yi duyurdu

AMD ve NVIDIA'ya rakip olmaya hazırlanan Intel, yüksek performans sunan ekran kartlarını barındıracak alt markası Intel ARC'yi duyurdu.

İşlemci dünyasında adından sıkça söz ettiren Intel, yeni nesil yongalarını kullanıcıları ile paylaşmaya devam ediyor. Yüksek performans sunacak yeni ekran kartlarını bir çatı altında toplayacağını açıklayan Intel, bu yeni markaya Intel ARC ismini veriyor.

Günümüz ekran kartlarına bakıldığında öne çıkan sadece 2 marka gösteriliyor: NVIDIA ve AMD. Bu iki marka, tasarladıkları ekran kartlarını tüm üreticiler ile paylaşarak bir dünya markası haline geldi. Fakat an itibari ile Intel, bu 2 şirketin rakibi olmaya hazırlanıyor.

Resmi duyurusunu bugün gerçekleştiren Intel, daha öncesinde yüksek performanslı ekran kartlarına olan ilgisini dile getirmişti. Intel ARC markası altında satılacak yeni ekran kartları,  heyecan verici yeni bilgileri de beraberinde getiriyor.

“Alchemist” ismi ile adlandırılacağı iddia edilen Intel’in yüksek performanslı ilk ekran kartı, daha öncelerde DG2 olarak adlandırılıyordu. Bu işlemcinin Intel ARC markası altında 2022 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılara sunulması bekleniyor. Şirketin AMD ve NVIDIA’ya meydan okuyacağı bu işlemcilerin gelecekteki isimlendirmesi bile ortaya çıkmış durumda. Bu sızıntılara göre Intel ekran kartlarına; Battlemage, Celestial ve Druid isimlerini verecek.

Nasıl bir performans sunacağı henüz belli olmasa da Intel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında prototip ekran kartının PUBG, Psychonauts 2, Metro Exodus ve birkaç oyunu daha çalıştırırken kullanıcılarının gözleri önüne serdi.

Intel’in yaptığı açıklamaya göre ARC ekran kartları; ağ gölgelendirme, değişken orana sahip gölgeleme, video çözünürlüğü yükseltme ve gerçek zamanlı ışın izleme teknolojilerini kullanıcılar ile buluşturacak. Bu özelliklerin dışında şirket, yapay zeka destekli bir örnekleme teknolojisi sunmaya da hazırlanıyor. Bu teknoloji ile Intel, NVIDA DLSS ve AMD FideltyFX Super Resolution teknolojilerine meydan okuyacak gibi duruyor.

Intel ARC ekran kartlarının ne zaman piyasaya sürüleceğin ve nasıl bir fiyata satılacağı bilgisi ise henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler