Cisco, uygulama izleme portföyünü güçlendirmek için Epsagon’u 500 milyon dolara satın alıyor

Cisco, İsrailli Epsagon'u 500 milyon dolar karşılığında satın almaya hazırlandığını duyurdu.

Cisco, İsrailli girişim Epsagon‘u satın almaya hazırlandığını duyurdu. Şirket, cuma günü yaptığı açıklamada, satın alma işleminin fiyatına dair bir bilgi vermese de, İsrailli yayın şirketi Globes, Cisco’nun 500 milyon dolar karşılığında Epsagon’u satın aldığını doğruladığını duyurdu.

Cisco’dan Liz Centoni, yaptığı açıklamada New York ve Tel Aviv’de ofisleri bulunan özel bir modern gözlem şirketi olan Epsagon Ltd.’yi satın almayı planladıklarını duyurmaktan heyecan duyduğunu belirtti. Epsagon’u, Gartner tarafından kapsayıcılar ve sunucusuz ortamlar dahil olmak üzere modern uygulamalar ve teknolojiler için dağıtılmış izleme çözümlerinde uzmanlığa sahip performans analizinde harika bir satıcı olarak tanımlayan Centoni, satın alma işleminin Cisco’nun gözlemlenebilirlik yol haritasını geliştirmeye yardımcı olacağını düşündüklerini vurguladı.

Cisco, bu yaklaşımıyla müşterilerine ekipler arasında paylaşılan bir paradigmaya geçme yeteneği vererek olağanüstü bir müşteri deneyimi yaşattığını iddia ediyor.

Cisco, 2018 yılında 3,7 milyar dolar karşılığında AppDynamics ve geçtiğimiz sene 1 milyar dolara ThousandEyes’ı satın alarak yüksek profilli platformları bünyesine katmayı başarmıştı. Epsagon ile şirket, daha modern uygulamaları izlemenin bir yolunu buluyor. Centoni’nin blog yazısında yazdığı gibi Cisco, Epsagon’un şirketin tam yığın izleme portföyüne katkıda bulunmasını hedefliyor. Şirket, farklı görevler için farklı uygulama izleme aracına sahip olmak yerine, birlikte çalışan bir araç öngörüyor.

2018 yılında kurulan İsrail merkezli Epsagon, bugüne dek 30 milyon dolar yatırım aldı. İlk yatırımcılarına iyi bir getiri sağlamış olduğu düşünülen şirketin satın alınma işlemlerinin bu sene içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Güncel İçerikler