Mercedes-Benz, yeni E Serisi’nde WebEx ile toplantı desteği sunuyor

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, yeni E Serisi'ne entegre edilen WebEx ile toplantı desteği sunduğunu açıkladı.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, yeni E Serisi’ne entegre edilen WebEx ile toplantı desteği sunduğunu açıkladı. Bu sayede sürücüler, acil toplantılara araç içerisinden kolayca katılım sağlanacak.

Seviye 3 otonom sürüş desteğiyle beraber birçok teknolojiye sahip olan otomobil, adeta mobil bir ofise dönüşüyor. Mercedes-Benz, yeni E-Sınıfını Webex Meetings ve Calling ve Webex AI ses yetenekleriyle donatmak için Cisco ile bir ortaklık kurdu. Geçen hafta düzenlenen E-Class etkinliğinde duyurulan otomobille alakalı Mobile World Congress’te daha fazla ayrıntıya yer verildi.

Yapılan ortak açıklamada, “Bu ortaklık, insanların araçlarında güvenli, emniyetli ve konforlu bir şekilde işlerini yapmasına yardımcı olacak.” açıklaması yapıldı. Buna bağlı olarak işleri ofiste, evde veya bir kafede halletmektense arabayla beraber istenilen yerde halletmek daha rahat görünüyor.

Direksiyon başındayken acil bir toplantıya katılmanız gerekiyorsa çözüm Mercedes-Benz ve Webex’te oluyor. Webex’in sesli zeka teknolojisi sayesinde “sınıfının en iyisi gürültü engelleme” sunduklarını iddia ediyor. Park halinde olunmadığı sürece toplantılar ve aramalar yalnızca sesli olarak düzenleniyor. Bu durumda görüntülü toplantılara, yapay zeka destekli deşifreye, içerik paylaşım işlevlerine ve emoji tepkilerine erişim sağlanıyor.

Mercedes Benz Car App Store’da bir Webex uygulaması bulunuyor. Bu uygulamayı indirerek toplantılara erişmek kolay bir hal alıyor. Mercedes ve Cisco, bir mimarın çalışma sahasından ayrıldıktan hemen sonra meslektaşlarıyla görüşmeye ihtiyaç duyabileceğini, birinin ise çocukları okula bıraktıktan hemen sonra bir toplantıya atlaması gerekebileceğini öne sürdü. Konferans görüşmeleri arabalarda oluyor.

Webex, Microsoft Teams gibi CarPlay’i zaten destekliyor ve bazı Ford modellerinde de yer alıyor. Mercedes-Benz E Serisi’nde toplantıya katılmak için de bir süre beklemek gerekiyor. 

Güncel İçerikler