Twitter, kullanıcıların profillerden alışveriş yapmalarını sağlayan e-ticaret özelliğini test ediyor

Twitter, e-ticarete açılma planları doğrultusunda kullanıcıların işletme profillerinden alışveriş yapabilmelerini sağlayan yeni özelliğini test ediyor.

Bu yılın başlarında diğer birçok sosyal medya platformu gibi e-ticarete açılma planlarından bahseden Twitter, platform üzerinde alışveriş potansiyelini test etmek üzere yeni gelişmelere imza atıyor.

Şirket, bu yoldaki ilk adımı olan “Shop Module” özelliğinin bir pilot uygulamasını hayata geçirdiğini çarşamba günü yaptığı açıklamada duyurdu. Bu özellik, alışveriş yapılabilir profillerin, Twitter üzerinde ürünler hakkında konuşmak ve gerçekten satın almaya kadar nasıl bir yol izleyeceklerini keşfetmeye yarıyor.

Bu özellik ile birlikte işletmelerin profillerinin üst kısmına kendi ürünlerini sergileyebildikleri özel bir bölme yerleştiriliyor. Kullanıcılar, mağaza modülü etkinleştirilmiş işletmelerin profillerini ziyaret ettiklerinde, ürünleri inceleyebilir, tek bir tıklama ile ürünün sitesine yönlendirilerek detaylı bilgi alabilir veya satın alma işlemini gerçekleştirebilir.

Twitter, ilk denemesini yaptığı bu mağaza modülü sayesinde kullanıcılara uygulamadan ayrılmadan alışveriş yapma fırsatı sunuyor.

Şirket, şimdilik yalnızca ABD’de Arden Cove ve GameStop‘ın da aralarında bulunduğu az sayıda işletme profili üzerinden özelliği test ediyor. ABD’de iOS cihazlarında İngilizce Twitter kullanan kullanıcılar bu özelliği görebilecek ve yalnızca profesyonel profili olan işletmeler bu modülü kullanabilecek. Twitter, özelliğin ne zaman genişleyeceği hakkında ise bir bilgi vermedi.

Şirket, yeni bir danışma kurulu ile işletmelerle daha derin ortaklıklar kurmayı hedefliyor.  Sınıfının en iyisi satıcılardan oluşacak bu yeni danışma kurulu ile ortaklık yaparak işletmelerin eksik ve ihtiyaçlarının daha kolay karşılanması bekleniyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformlar ile birlikte sektördeki büyüme göz önünde bulundurulduğunda Twitter’ın bu hamlesinin şaşırtıcı olmadığını ve artan rekabet sebebiyle ilerleyen zamanlarda yeni gelişmelere tanık olacağımızı belirtmek gerek.

Güncel İçerikler