Startup Wise Guys ve CDP’den Siber Güvenlik girişimlerine özel yeni fon: Cyber Xcelerator

Startup Wise Guys ve İtalya’nın en büyük yatırım bankalarından biri olan CDP (Cassa Depositi e Prestiti) birlikte Siber Güvenlik girişimlerine özel yeni bir yatırım fonu başlattığını duyurdu.

2012 yılından itibaren 235’den fazla erken aşama girişime yapmış olan Estonya merkezli erken aşama hızlandırma programı ve yatırım fonu Startup Wise Guys, İtalya’nın önde gelen yatırım bankalarından CDP (Cassa Depositi e Prestiti) ile birlikte sadece siber güvenlik startuplarına yönelik yeni bir yatırım fonu başlattığını duyurdu.

İlk etapta 5 milyon Euro olarak planlanan Cyber Xcelerator adındaki fon, önümüzdeki 2 yıl boyunca 30 farklı erken aşama siber güvenlik girişimine yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Girişimlere ilk etapta 78 bin Euro başlangıç yatırımı ve ardından gelen 5 aylık yoğun bir hızlandırma programı sunan fon, girişimleri özellikle İtalya pazarı başta olmak üzere Avrupa pazarına açılmaları noktasında desteklemeyi amaçlıyor. Programı bitiren girişimler 250 bin euro devam yatırımı da alabilecek. İlk yatırım sonrası Kasım 2021’de başlayacak olan hızlandırma programı Cosenza’da gerçekleşecek.

Program boyunca seçilen girişimler Startup Wise Guys ve Cassa Depositi e Prestiti yanında Leonardo, Italgas, NTT DATA, Università della Calabria gibi İtalya’nın önemli kurumları ile çalışma fırsatı yakalayacak.

Bugüne kadar 23 siber güvenlik girişimine yatırım gerçekleştirmiş olan Startup Wise Guys, ilk yatırım sonrasında gerçekleşecek olan 5 aylık program boyunca yatırım süreçleri, şirket inşa etme, yetenek yönetimi, iş geliştirme, satış kanalları oluşturma gibi farklı konularda girişimleri eğitiyor ve destekliyor olacak. Şu an aktif bir yatırım turunda olan Avrupa pazarına açılmak isteyen girişimlerin başvurabileceği programda, girişimlerin ilk aşamada minumum MVP’ye sahip olması bekleniyor.

Güncel İçerikler