Fiziksel ve zihinsel destek sağlayan Collective Benefits, 8 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa genelinde 20 ülkede faaliyet gösteren ve serbest çalışanlara yönelik birçok farklı alanda hizmet sağlayan Londra merkezli Collective Benefits, 8 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Serbest çalışanlar için hastalık ve yaralanma ödemeleri, akıl ve ruh sağlığı desteği sağlayan Londra merkezli girişim Collective Benefits, 8 milyon dolar (6 milyon pound) yatırım aldığını duyurdu.

Collective Benefits’in Avrupa genelinde serbest çalışanlar için güvenlik ağını genişletmesine katkı sağlayacak finansman, Silikon Vadisi’nin önde gelen yatırım şirketlerinden NFX liderliğinde, Delin Ventures, Stride.VC ve Insurtech Gateway katılımıyla gerçekleştirildi.

Birleşik Krallık’ın önde gelen insurtech girişimlerinden olan Collective Benefits, bu yeni yatırımla Avrupa genelinde faaliyetlerini genişletmeyi, çalışan sayısını ikiye katlamayı, bağımsız çalışanlar ve müşterileri için sektörün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyor.

Collective Benefits kurucu ortağı ve CEO’su olan genç girişimci Anthony Beilin tarafından yapılan açıklamada, şirketin güncel olarak 200 binden fazla serbest çalışana hizmet sağladığı ve Avrupa genelinde 20 ülkede faaliyet gösterdiğine yer verildi. Beilin, oldukça kısa süre içerisinde TaskRabbit, Stuart ve Wolt gibi platformlar ile ortaklık kurmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. NFX bünyesinden Pete Flint, “Kategorilerini tanımlayan girişimlerle ortaklık yapmayı seviyoruz. Collective Benefits, bu açıdan harika bir uyum” sözlerini kullandı.

Collective Benefits, ciddi bir ihtiyaç üzerine doğmuş bir girişim. Şirketin verilerine göre yalnızca Birleşik Krallık genelinde yaklaşık 6.5 milyon kişi serbest çalışıyor fakat bu çalışanların %96’sı hastalık ve kaza ödemelerine erişim sağlayamıyor. Üstelik ailevi veya mazeret izinleri de yok. Şirket, dünya genelinde henüz çözüme ulaştırılamamış bir problem olan serbest çalışanların eksik güvenlik ağını iyileştirmek amacıyla ürün ve hizmet sağlamaya devam etmeyi hedefliyor.

Yeni finansman ile kamu bilinci ve sorumluluğundan emekli maaşlarına kadar serbest çalışanlar için daha fazla fayda sağlamak hedefleniyor. Böylece çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlıklarının yanı sıra finansal ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmuş olacak.

Güncel İçerikler