ABD ve Meksika arasında faaliyet gösteren lojistik girişimi Nuvocargo, 20.5 milyon dolar yatırım aldı

ABD ve Meksika arasında faaliyet gösteren satıcıların ihtiyaçlarına tek bir platformda cevap veren Nuvocargo, 20.5 milyon dolar yatırım aldı.

Sınır ötesi ticaretin zorluklarını basitleştirmeye yardımcı olmak için kurulmuş bir lojistik girişimi olan Nuvocargo, 20.5 milyon dolar yatırım alarak 180 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Tiger Global Management tarafından yönetilen tur, The Flexport Fund, Federico Ranero (Kavak COO’su) ve mevcut yatırımcılardan QED Investors ve NFX gibi isimlerden destek gördü. Nisan ayında 12 milyon dolarlık finansmanın ardından 70 milyon dolar değerlemeye ulaşan New York merkezli girişim, 8 ay içinde iki katından fazla değerlendi.

Nuvocargo, nakliye, gümrük komisyonculuğu, kargo sigortası ve hatta ticaret finansmanını tek bir kullanıcı dostu yazılım ve uygulamada toplayan hepsi bir arada bir hizmet sunuyor. Ürünlerini ABD ve Meksika arasında taşımak zorunda olan ithalatçı ve ihracatçılar, lojistik işlemlerini gerçekleştirmek için genellikle birden çok satıcıyla çalışmak zorunda kalıyorlar. Orta büyüklükteki şirketler genellikle farklı para birimleriyle, yasalarla ve satıcılarla başa çıkmak için kendi bünyesinde lojistik departmanları oluşturuyorlar.

Nuvocargo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Deepak Chhugani, bir blog yazısında yaptığı açıklamada, “Bu ürünleri uçtan uca taşımanıza yardımcı olacak altyapıya, ulaşım ağına, uyumluluğa ve yazılıma sahibiz. Bu sayede müşterilerimizin bir uzantısı haline geliyoruz” sözlerine yer verdi.

Şirket, Amerika kıtasındaki trilyon dolarlık ticaret endüstrisini modernleştirme vizyonu doğrultusunda gelişmeye devam etmek için yeni sermayeden yararlanmayı planlıyor. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ekibini büyütmek için işe alma adımları atmaya hazırlanıyor. Chhugani, şirketin ilk finansal ürünü olan QuickPay‘in lansmanını duyurdu. QuickPay, ABD ve Meksika arasındaki gönderileri teslim ettikten sonra ödeme almaya yarayan nakliyeci ve kamyon sürücülerinin en acil ihtiyaçlarından biriydi.

Güncel İçerikler