FedEx, Hindistan merkezli Delhivery’e 100 milyon dolar yatırım yapıyor

Dünyanın en büyük express taşıma hizmeti sağlayıcısı FedEx, Hindistan merkezli Delhivery'e 100 milyon dolar finansman sağlayarak uzun vadeli bir ortaklığa gireceklerini açıkladı.

FedEx Corporation‘ın bir yan kuruluşu ve dünyanın en geniş kapsamlı express taşıma hizmeti sağlayıcılarından olan FedEx, Hindistan merkezli Delhivery‘e 100 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bugün yapılan açıklamaya göre FedEx ve Hindistan’ın önde gelen lojistik ve tedarik zinciri hizmeti sağlayan Delhivery, ülkenin uluslararası ticaret potansiyelini öne çıkarmak için ortaklık yapmak üzere masaya oturduklarını açıkladılar. FedEx Corp.’un başkanı ve Operasyon Direktörü Raj Subramaniam, “Hindistan, FedEx için stratejik bir önceliktir” sözleriyle Hindistan’ın global teslimat hizmeti sağlamadaki önemini vurguladı.

İşbirliğinin bir parçası olarak FedEx, Delhivery’e 100 milyon dolar tutarında sermaye sağlayacak ve şirketler uzun vadeli bir anlaşmaya girecek. FedEx Express, Hindistan’a ithalat ve Hindistan’dan ihracat hizmetlerine odaklanırken, Delhivery ise Hindistan genelinde teslimat hizmetleri sağlayacak. Delhivery kurucu ortağı Sahil Barua, “FedEx ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz ve Delhivery’nin Hindistan’daki yetenekleri ile FedEx’in küresel ağı arasında yaratılan sinerjiyi dört gözle bekliyoruz. Amacımız, bağlantılarımıza, teknoloji ve mühendislik yeteneklerimize benzersiz erişim yoluyla Hintli ve küresel işletmelerin yanı sıra tüketicilere yeni ürünler ve fırsatlar getirmektir” dedi.

2011 yılında bir gıda dağıtım girişimi olarak yoluna başlayan Delhivery, şimdilerde 2.300’den fazla Hint şehrinde ve 17.500’den fazla posta kodunda eksiksiz bir lojistik hizmeti sağlıyor. Kuruluşundan itibaren 1 milyardan fazla teslimatın sevkiyatını başarıyla gerçekleştirdiğini belirten şirket, Hindistan’ın en büyük e-ticaret şirketleri ve önde gelen kuruluşlarıyla çalışıyor.

Güncel İçerikler