FedEx, elektrikli GM BrightDrop teslimat kamyonlarını teslim almaya başladı

FedEx, General Motors'un bir yan kuruluşu olan BrightDrop'tan elektrikli ticari araç siparişlerini teslim almaya başladığını duyurdu.

FedEx Corporation‘ın bir yan kuruluşu ve dünyanın en geniş kapsamlı express taşıma hizmeti sağlayıcılarından olan FedEx, General Motors‘un (GM) yeni elektrik dağıtım ve lojistik işletmesi BrightDrop tarafından 500 elektrikli Hafif Ticari Araç (eLCV) siparişinin ilk 5’ini teslim aldığını açıkladı.

BrightDrop’un tamamen elektrikli, sıfır egzoz salınımlı araçlarının FedEx filosuna dahil edilmesi, şirketin 2040 yılına kadar küresel operasyonlarını karbon nötr hale getirme hedefinde önemli bir adım olarak sunuldu. Şirket, bu yılın başlarında sürdürülebilirlik hedeflerini açıklamış ve teslim alma ve teslim etme filosunu elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedeflediğini belirtmişti. Bu planın önemli adımlarından biri olarak yapılan açıklamada, e-ticaret önemli ölçüde büyümeye devam ederken, özel sektörün emisyonla ilgili sorunlara acil cevap vermesi gerektiğine dikkat çekildi.

FedEx Sürdürülebilirlik Sorumlusu Mitch Jackson, “İlk BrightDrop EV600’lerin teslimatı, önde gelen iki Amerikan şirketi arasındaki işbirliği ruhundan doğan tarihi bir an oldu” sözlerine yer verdi.

FedEx Corporation tarafından aktarılan bilgilere göre, ultium pil platformundan güç alan EV600, tam şarjla tahmini 250 mil menzile sahip teslimatlar için tasarlanmıştır. Mal ve hizmetlerin teslimi için özel olarak inşa edilen araç, 600 fit küpten fazla kargo alanı sunuyor. BrightDrop Başkanı ve CEO’su Travis Katz, EV600 aracının geleneksel ve step-in minibüslerin en iyi özelliklerini tek bir araçta birleştirerek sürücü güvenliğini, konforunu ve rahatlığını ön planda tuttuğunu söyledi. Katz ayrıca, modelin General Motors tarihinde konseptten pazara en hızlı üretilen araç olduğunu belirtti.

Yıllık 90 milyar dolarlık geliri olan FedEx Corporation’ın bir yan kuruluşu olan FedEx, dijital olarak inovasyon yapan işletme şirketleri aracılığıyla entegre iş çözümleri sunuyor. General Motors’un tamamına sahip olduğu bir yan kuruluşu olan BrightDrop, elektrikli bir gelecek için ticari teslimat ve lojistik endüstrisini yeniden şekillendirecek bir girişimdir.

Güncel İçerikler