Microsoft, siber güvenlik şirketi RiskIQ’yu satın alıyor

Microsoft, müşterilerinin küresel tehditlere ilişkin daha kapsamlı bir anlayış geliştirmeleri için San Francisco merkezli siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu satın aldığını duyurdu.

Pazar günü Bloomberg tarafından ortaya atılan satın alma iddiası, pazartesi günü iki şirketin açıklamalarıyla doğrulandı. Bloomberg’in haberine göre Microsoft’un RiskIQ için 500 milyon doların üzerinde nakit ödeme yapmayı planladığı düşünülse de anlaşmanın detayları taraflar tarafından henüz açıklanmadı.

2009 yılında kurulan şirket, güvenlik tehditlerini tespit etmek için yazılım üreterek müşterilerinin siber saldırılara karşı farkındalığını artırmak için çalışıyor. 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren firmanın müşterileri arasında American Express, Facebook ve ABD Posta Servisi de yer alıyor.

RiskIQ kurucu ortağı ve CEO’su Elias Manousos, web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada küresel bir sorun olan siber saldırılara karşı savunma geliştirmek için Microsoft ile güçlerini birleştirmekten heyecanlı olduklarını duyurdu. Manousos, “RiskIQ, internetin orijinal vaadini korumak amacıyla tasarlandı, insanları bir araya getirmek. Dünyanın her yerinden insanların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamak ve bu bağlantıların güvenilir olduğundan emin olmak savunmaya değer bir şeydir” sözlerini kullandı.

Microsoft tarafında ise bulut güvenliği başkan yardımcısı Eric Doerr yaptığı açıklamada dijital dönüşüm ve hibrit çalışma sisteminin siber güvenliğini sağlamak amacıyla RiskIQ’nun satın alındığını belirtti. RiskIQ’yu küresel istihbarat lideri olarak tanımlayan Doerr, ortak müşterilerinin küresel tehditlere karşı daha kapsamlı bir görünüm oluşturmalarına ve birinci sınıf tehdit istihbaratı oluşturmalarına yardımcı olmak için şirketi satın aldıklarını söyledi.

Etkilerini genişletip hızlandırarak Microsoft Security portföyüne RiskIQ Saldırı Yüzeyi ve Tehdit İstihbaratı çözümlerini eklemekten heyecan duyduklarını açıklayan Manousos, “Birleştirilmiş yeteneklerimiz, sınıfının en iyisi korumayı, araştırmayı ve günümüz tehditlerine karşı müdahaleyi mümkün kılacaktır” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler