Yerli girişim Size&Me, 1.25 milyon dolar değerleme üzerinden 125 bin dolarlık ikinci yatırımını aldı

Geçtiğimiz Mayıs ayında ilk yatırım turunu kapatan yerli girişim Size&Me, aradan geçen yaklaşık 2 ayın ardından ikinci yatırımını da aldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurduğumuz yerli girişim Size&Me, girişimcilerden doğrudan edindiğimiz bilgi doğrultusunda ikinci yatırım turunu tamamladı.

Girişim, ikinci yatırım turunda Mesut Polatdemir ve Cengiz Polatdemir‘den 1.25 milyon dolar değerleme üzerinden 125 bin dolarlık ikinci yatırımını aldı. daOranlara baktığımızda yüzde 10’luk bir hisse verildiğini görüyoruz.

Hatırlatmak gerekirse Size&Me, online tekstil alışverişinde insanların farklı markalarda, farklı ürünlerde doğru bedenini bulması ve markaların beden uyumsuzluklu iadelerinin ortadan kaldırılması yönünde yapat zeka odaklı çözümler sunan bir girişimdir.

Girişimciler almış oldukları bu yatırımı yapay zeka tarafına kaynak olarak ayırmayı planlıyor. Ayrıca operasyonlarının büyümesinden ötürü insan kaynağına yatırım yapıp, ekibi büyütmek istiyorlar. Hedefleri arasında öncelikli olarak lokal pazarda daha fazla marka ile iş birliği yapmak var. Yakın zaman içerisinde de yurt dışına açılmak istiyorlar.

 İlk yatırımdan bugüne neler değiştir?

Girişimciler ilk yatırımı çekirdek ekibi kurmak için kullanmış ve ilk ürünlerini ortaya çıkarmış. Doğru bedeni sunmak için şu anki başarı oranları yüzde 92 civarlarında. Bu yatırımla birlikte yapay zeka ve ekibe ekleyecekleri yeni kaynaklar ile, başarı oranlarını kısa zamanda yüzde 95’in üzerine çıkarmak istiyor.

Size&Me’yle ilgili ikinci haberimiz ikinci yatırımları oldu. Yakın zaman içerisinde girişimcilerin hikayesine yer vererek, girişimi doğrudan kurucuların ağzından dinlemenizi sağlayacağız.

Güncel İçerikler