Kullanıcılara sanal deneme kabini sunan yerli girişim Size&Me, 1 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Yerli girişim Size&Me, online tekstil alışverişinde insanların farklı markalarda, farklı ürünlerde doğru bedenini bulması ve markaların beden uyumsuzluklu iadelerinin ortadan kaldırılması adına giydirilebilir vücut avatarı teknolojisi sunan yapay zeka odaklı bir girişimdir.

Girişim, ilk yatırım turunda Hikmet Tanrıverdi ve Fatih Şengöz‘den 1 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Ataberk Taçar ve Kamran Balayev tarafından İstanbul’da kurulan girişim, Mayıs 2020’den bu çalışmalarını aktif olarak sürdürüyor.

büyük rakiplerimiz avatar oluşturumu sonrası beden önerisi yapmakta fakat biz bu teknoloji üzerine anlaşılan markaların ürünlerini avatara giydirebilme fonksiyonunu ekleyerek insanların slim, regular, oversize tercihlerine göre de hangi bedenin üzerinde nasıl duracağını göstermiş oluyoruz.

Size&Me’nin kullanımı

Kurucu ortak Ataberk: “Size&Me olarak 4 farklı çözüm sunuyoruz. Bunlardan iki tanesi B2B,m diğer ikisi ise B2C’dir. B2C çözümümüzde son kullanıcılar bu hizmete bizim web sitemiz üzerinden erişebilirken, B2B çözümlerde ise markalar kendi web sitelerinden bu hizmeti son kullanıcılara sunabiliyor. Kendi sitemiz üzerinde Türkiye’de online tekstil alışverişinde pazar hacmi en yüksek 10 markanın 5 farklı pazar yeri (trendyol, morhipo, n11, hepsiburada, amazon) içerisindeki tüm ürünleri linkleri ile bulunmakta (100.000 den daha fazla ürün) bu markalardan herhangi birinde bedenini bilen kullanıcılara diğer markalarda giymesi gereken bedeni ürünlerin linkleri ile çıkarıyoruz. Bir ürünün linklerini de en ucuzdan pahalıya şekilde sıralıyoruz. B2B’de ise, markalarla aramızda yazılım lisanslama ve transaction base’inde komisyon gelir modeli elde ederek çalışıyoruz. Dolayısıyla müşterilerine çeşitli hizmetler sunmak isteyen e-ticaret siteleri, hizmetlerini geliştirmiş, satışlarını arttırmış hatta iade oranlarını düşürmüş oluyor.”

Hedeflerle ilgili de Ataberk: “Hedeflerimiz görüşmüş olduğumuz tüm pazar yerleri ve markaların websitelerine entegre olup pazardaki açığı kapatıp, pazarı büyük oranda domine ettikten sonra, test sonuçları ile geliştirmelerimizi tamamlayıp globalde yeni ülkelerde hızla büyümek istiyoruz.”

Güncel İçerikler