E-ticaret sitelerine özgü siber güvenlik çözümleri sunan yerli girişim PCI Checklist, 1.5 milyon TL yatırım aldı

Banka ve ödeme kuruluşları adına üye işyeri olan e-ticaret sitelerinin siber güvenliğini değerlendiren yerli girişim PCI Checklist, ekibine yatırımcı ve danışman olarak önemli isimleri dahil etti.

PCI Checklist’in yeni danışman ve yatırımcıları arasında finans ve siber güvenlik sektörünün deneyimli isimlerinden SC Yönetim & Danışmanlık Kurucusu Dr. Soner Canko, AtarLabs ve Innovera’nın kurucuları Burak Dayıoğlu ve Murat Tora yer aldı. Ayrıca ilk yatırım turuna katılan Maxis ve Ömer Erkmen de bu tura katıldı. Yatırım turu 1.5 milyon TL ile sonuçlandı.

Banka, ödeme kuruluşlarının üye işyeri ve e-ticaret sitelerinin siber güvenlik risklerinin ölçümlenmesi, PCI-DSS’nin Türkiye ve dünyadaki uygulamalarının iyileştirilmesi amacıyla 2019 yılının Nisan ayında Workup İş Bankası hızlandırma programından çıkarak kurulan ve Ocak 2020 tarihinde İş Bankası Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Maxis liderliğinde ilk yatırım turunu kapatan PCI Checklist; hızlı büyümesini sürdürürken, siber güvenlik ve finans sektörünün önemli isimleri tarafından aldığı yatırımlar ve danışmanlıklar ile de destekleniyor. PCI Checklist, tüm yatırımcıların katıldığı dahili köprü turuna SC Yönetim ve Danışmanlık Kurucusu Dr. Soner Canko, Atar Labs ve Innovera’nın kurucularından Burak Dayıoğlu ve Murat Tora da dahil oldu. PCI Checklist’in yatırımcı listesinde Maxis ve Workup baş mentoru, yatırımcı Ömer Erkmen de yer alıyor.

Harputlu: “Hedefimiz PCI Checklist’i global bir marka yapmak.”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan PCI Checklist Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kıvanç Harputlu, “Bütünsel siber güvenlik anlayışımız ile online ödeme ekosisteminde güvenli e-ticaret, güvende müşteri dönemini başlattık. Bankalarımız ve ödeme hizmet sağlayıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda tüm e-ticaret sektörüne katkı sağlayan bir ürün oluşturduk. İki yıl içinde 6 banka, 2 ödeme hizmet sağlayıcısı tarafından aktif kullanılan ve 8.500 e-ticaret sitesinin periyodik siber güvenlik risk analizlerini yapan bir şirket haline gelirken, geçtiğimiz yılı 11 katlık bir büyüme ile kapattık” dedi. Bu bakış açısının yurtdışında da karşılık bulmaya başladığını ve yurtdışı pazarlarda da yüksek ilgi gördüklerini vurgulayan Harputlu, sözlerine şöyle devam etti: “PCI Checklist’i global bir marka yapma hedefimizin yapı taşları arasında Türkiye’nin en güçlü siber güvenlik topluluğunu oluşturmak bulunuyor. Bu hedefe adım adım yaklaşırken böylesine değerli isimlerden bu güveni kazandığımız için ayrıca mutluyuz. Yakın zamanda bu topluluğa yatırımcı, danışman ve iş ortağı olarak yeni isimler de dahil olacak. PCI Checklist’i sektörün global siber güvenlik markası yapmak için her gün daha fazla çalışıyoruz. Aldığımız bu yatırımlar ve desteklerle 2022 yılı hedeflerimiz doğrultusunda yurtdışı satışlarını artırmayı ve e-ticaret sitelerine özgü siber güvenlik pazaryeri yapısını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.”

Dahili köprü turuna katılan SC Yönetim & Danışmanlık Kurucusu Dr. Soner Canko ise PCI Checklist’in siber güvenlik farkındalığının tüm oyunculara yayılmasını sağlayan ve online ödemelerin güvenliğine ciddi katkıda bulunan yerli bir girişim olduğunu vurguladı. Canko; “Çıktıkları bu yolda 1 yıldır PCI Checklist ile birlikteyim ve bu genç, dinamik ekiple çalışmaktan büyük keyif aldım. Yeni sürecimizde PCI Checklist’i global bir marka yapmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

AtarLabs ve Innovera’nın kurucusu Burak Dayıoğlu ise konuyla ilgili şöyle konuştu: “Elektronik ticaret hayatımızın ayrılmaz bir parçası ve onun güvenliğini sağlamak hayati öneme sahip. Bankalara ve e-ticaret firmalarına sağladıkları çözümleri ile PCI Checklist, sektörü herkes için geliştiren, e-ticarete güveni artıran ve uluslararası rekabet gücü yüksek bir girişim. Inovatif ve bütünleştirici yaklaşımını çok beğendiğimiz PCI Checklist’in büyümesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyacağız.”

Güncel İçerikler