Berlin merkezli enerji girişimi Kowry Energy, Rolls-Royce’dan yatırım aldı

Rolls-Royce, sürdürülebilir ve merkezi olmayan enerji sistemleri sağlayıcısı olan Berlin merkezli start-up Kowry Energy GmbH'ye yatırım yaptığını duyurdu.

Rolls-Royce, sürdürülebilir ve merkezi olmayan enerji sistemleri sağlayıcısı olan Berlin merkezli start-up Kowry Energy‘ye yatırım yaptığını duyurdu. Kowry, fotovoltaik ve batarya depolama sistemleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını bir araya getiriyor ve Sahra Altı Afrika’daki enerji altyapısının sürdürülebilir bir şekilde genişlemesini destekliyor.

Power Systems CFO’su Louise Öfverström konuyla ilgili olarak, “Afrika pazarı, merkezi olmayan enerji arzı için muhteşem bir potansiyel sunuyor. Coğrafi koşullar, sanayi ve kamu müşterileri için minimum fosil yakıt kullanımıyla çalışan, iklim dostu ve yerel bir güç kaynağı oluşturma imkânı sağlıyor. Yeni bir şirket olan Kowry Energy, hızla büyüyen Afrika enerji piyasasının gerçeklerine uyum sağlayabiliyor. Yatırımcı ve endüstri ortağı olarak Rolls-Royce, pazarda Kowry Energy’ye güçlü bir konumlandırma sağlıyor. Start-up şirketi Kowry, projelerinin uygulanmasında desteğimize ve bilgi birikimimize sonuna dek güvenebilir” dedi.

Kowry Energy Kurucusu Ndiarka Mbodji ise şu açıklamayı yaptı: “Gezegenimizin karşı karşıya kaldığı iklim sorununun, ancak bugün enerjiden yoksun yaşayan 600 milyon Sahra Altı Afrika insanının da sürece dâhil edilmesi sayesinde başarıyla çözülebileceğine inanıyoruz. Bunun için, ölçekli ve hızlı şekilde sürdürülebilir enerji erişimi sağlayan yenilikçi iş modelleri gerekiyor. Ölçeğe dayalı iş modelimiz ve yatırımcımız Rolls-Royce Power Systems’ın desteğiyle, Kowry Energy olarak bunu başaracağımızdan eminiz.”

Kowry Energy, yerel bağımsız güç sağlayıcılar ve işletmecilerle işbirliği içinde, 1 MW’a kadar olan talepler için fotovoltaik sistemler ve batarya depolamalı enerji çözümleri sağlayacak. Bu, fosil yakıtların kullanımını en aza indiriyor ve Afrika’daki iklim koşullarından en uygun şekilde faydalanıyor. Kowry Energy, müşterilerini proje geliştirme ve tasarımdan ekipman tedarikine kadar her adımda destekliyor ve müşterilerine tamamen entegre hibrit çözümler sunuyor.

Mbodji ayrıca, “Bu yıl Mali ve Nijerya’da bu çalışmaları başlatıyor olmaktan, iş modelimizin 17 milyon dolarlık mevcut proje stoğuyla onaylandığını ve hızla büyüdüğünü görmekten heyecan duyuyoruz. Sahra Altı Afrika’da sürdürülebilir enerji erişimi konusuna kendilerini adayan daha fazla yatırımcıyı ağırlamayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Güncel İçerikler