Bentley, 2025 yılında elektrikli otomobillere self-driving desteği sunacak

İngiliz lüks otomobil markası Bentley, ilk saf elektrikli otomobiliyle elektrikli araçlar alanına çığır açan bir adım atmaya hazırlanıyor. Bentley'in CEO'su Adrian Hallmark yakında çıkacak olan elektrikli aracın en son self-driving (kendi kendine sürüş teknolojisi) ile donatılacağını açıkladı.

İngiliz lüks otomobil markası Bentley, ilk saf elektrikli otomobiliyle elektrikli araçlar alanına çığır açan bir adım atmaya hazırlanıyor. Bentley’in CEO’su Adrian Hallmark yakında çıkacak olan elektrikli aracın en son self-driving (kendi kendine sürüş teknolojisi) ile donatılacağını açıkladı.

Elektrikli Bentley, Mobileye‘nin 11 kameralık etkileyici bir diziden oluşan SuperVision sistemini kullanacak. Bu sistem Porsche’nin yeni Macan EV’inde de yer alacak. Başlangıçta Bentley EV, otoyollarda kısmen otonom sürüş yeteneğine sahip olacak. Bununla birlikte şirketin gelecekte kablosuz (OTA) yazılım güncellemeleriyle tam otonom sürüş yetenekleri elde etmek için uzun vadeli planları bulunuyor.

Resmi olarak 2025 yılında tanıtılması beklenen Bentley’nin ilk elektrikli otomobilinin bir spor coupe tasarımına sahip olduğu söyleniyor. Ortaya çıkan bilgilere göre elektrikli aracın 1.400 beygir gücüne kadar güç çıkışına sahip olacağı ve 1.5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabileceği söylendi.

Bentley’in, 2025’ten 2030’a kadar her yıl yeni bir elektrikli aracı piyasaya sürmeyi hedefleyen iddialı elektrik çağı planları olduğunu görmek oldukça ilginç görünüyor. Şirket, bu iddialı girişimi desteklemek için Crewe fabrikasını yenilemek üzere 3 milyar dolarlık devasa bir yatırım yaptı.

Hem Bentley hem de Rolls-Royce‘un elektrikli mobiliteyi benimsemesiyle birlikte, lüks otomotiv endüstrisinin geleceği, diğer büyük otomobil üreticileri için Ar-Ge’de derin bir değişime tanıklık edecek. 

Güncel İçerikler