17 günde 31 şehir ile doğu turu yapan BenzinLitre, platformunda 890 istasyon güncellemesi gerçekleştirdi

Bu haftanın konuk yazarlarından BenzinLitre‘nin kurucu ortağı Berin Yıldırım, BenzinLitre’nin 2021 yılı içerisinde yaptığı turu kaleme aldı.

Ekibimizin “kan, ter, gözyaşı” olarak tanımladığı, “doğa” değil #AygazBenzinLitre2021 “Doğu” turu; bir kadın girişimcinin kullandığı 4×4 Jeep ile Güneydoğu’nun bazen kuş konmaz kervan geçmez engebeli bölgelerinde bazen karlı tepelerinde Aygaz Otogaz’ın performansını göstermek amacıyla çıkılmış bir turdur.

17 gün 31 şehir ile doğu turu tamamlandı

BenzinLitre ekibi, İstanbul’dan çıkarak Hakkari’ye gittikleri yol güzergahında güney sınırımızın sıfır hattından Suriye, Irak, İran sınır karayollarını kullanıp, dönüşte ise Hakkari – Van karayolu ile kuzeyden geçecek şekilde İstanbul’a dönüş sağladı. Tur boyunca Benzinlitre ekibinden sabit olarak 3 kişi 17 gün boyunca kampanyada görev alırken, ekipten bir kişi İstanbul’dan Gaziantep’e gelerek ve diğer bir kişi de Ankara’dan Yozgat – Kayseri güzergahında ekibe katılarak destek sağladı.

BenzinLitre ekibi tüm şehirlerde istasyon güncellemelerine devam etti. İstasyon sahipleri ile tanışarak Onaylı İstasyon Paneli’nin tanıtımını yaptı. Türkiye akaryakıt sektöründe, istasyon verisi olarak diğer akaryakıt ve harita uygulamalarından daha güncel ve doğruluk payı en yüksek uygulama olma özelliğini bu tur ile korurken, Aygaz Otogaz yakıt sponsorluğunda İstanbul Hakkari arasındaki engebeli dağ yollarında kar, yağmur ve çamur demeden otogazın yüksek performansını tekrar kanıtladı. Uygulamanın Türkiye ekonomisine katkısını Gaziantep ve Tunceli Belediyeleri’nde de anlatarak daha fazla fayda sağlanmasına katkıda bulundu.

BenzinLitre neden her yıl tur yapıyor?

Aynı zamanda bir İTÜ Çekirdek girişimi olan BenzinLitre, kurulduğu 2018 yılından bugüne dek Türkiye’nin çeşitli akaryakıt istasyonlarını ve şarj noktalarını ziyaret etmek amacıyla tur yapıyor. Kuruluşunun ilk zamanlarında, enerji noktalarının konumlarını teyit etmek ve fiyat bilgilerini sağlamak en önemli amaçtı. Şimdi ise istasyonları yerinde görmenin ve tesis özelliklerini güncellemenin yanı sıra markanın ve istasyonların bilinirliğini artırmak için çeşitli çalışmalar yapmak da BenzinLitre Türkiye turlarının amaçları arasında yer alıyor.

BenzinLitre’yi hem aktif olarak kullanan hem de sosyal mecralarda severek takip eden birçok kişi BenzinLitre aracına büyük ilgi gösteriyor. 2021 turunda kamu görevlisi karayolları personellerinin, polis memurlarının, hudut jandarma birliklerinin fotoğraf çektirme istekleri ekibi gururlandırdı. “Startup ekosistemine farkındalık kazandırmayı, ülkenin en uç kısımlarına taşımanın gururunu hissetik. Bulunduğumuz şehirlerde girişimcilik, mobil uygulama konusunda hevesli gençler ile tanışma fırsatı yakaladık. 9 yaşındaki Mardinli Özcan, kendi ağzından Benzinlitre’yi anlattı, TikTok hesabından paylaştı. Akranları İsmail ve Ahmet ileride “siz gibi uygulama yapmak istiyoruz” dediklerinde çok mutlu olduk. Başka hayatlara dokunuyor olmanın sorumluluğunu ve hazzını yaşadık. Her meslek grubundan, her yaştan sürücüyle uygulama hakkında konuşularak kullanıcı talepleri, memnuniyetleri ve şikayetleri not alındı. İlk günden beri kullanıcıyı dinleyerek geliştirilen BenzinLitre için Türkiye Turu sürücülerle, istasyon sahipleriyle birebir iletişimde olmak için çok kıymetli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Kullanıcılardan en çok gelen istekler arasında ise ilk sıralarda BenzinLitre ile ödeme yaparak yakıt alabilmek ve aracım kaç yakar hesaplamasını yapabilmek var.

890 istasyon güncellemesi yapıldı

Ekip en yüksek 3984 rakımlı Pülümür, Tunceli’de bulunurken, sıfır rakımlı Van’da çekimlerine devam etti. Irak, İran ve Suriye sınırlarının tamamındaki sıfır noktalarından geçerken 26 farklı güvenlik noktasından geçiş yaptı. 186 akaryakıt istasyonun konum bilgisini güncellerken, 700’den fazla fiyat doğrulaması gerçekleştirdi. 890 istasyon güncellemesi yaptı; istasyon fiyatları, tesis özellikleri ve telefon numaralarını teyit edilerek kullanıcıya yön veren bilgileri tazeledi.

Ankara’da Aygaz Otogaz aracına 3.33’ten LPG alan ekibimiz Hakkari sınırında Türkiye’nin en pahalı LPG’sini 4.13’ten alarak deposunu doldurdu. Tüm yol boyunca geçtiği şehirlerde yakıt fiyatlarının karşılaştırmasını ve analizini yerinde anlık olarak yaparken, BenzinLitre’nin sektörde rekabete ve sektörde kaliteli hizmetin artışı konularında sağladığı faydayı 40’tan fazla istasyon sahibi ile tanışarak anlattı.

600’den fazla dinlenme tesisini ve kamyoncu lokantasını da listeleyen BenzinLitre 47 dinlenme tesisini de yerinde görerek listeye ekledi. Doğuda engebeli ve ıssız yollara giren sürücüler için önemli ihtiyaç lokasyonlarının bulunmasına katkı sağladı.

Evlere konuk olduk

Mardin’in Dara, Tunceli’nin Dereova, Yozgat’ın Gözelli Köyü’nde, Ankara’da ve Kahramanmaraş’ta yerel vatandaşların evlerinde konaklayan ekip Mardin Dara’da Oyuncak Kardeşliği ekibi ile beraber sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Bu şehirlere gidenlerin sürücülerimiz Google haritalar yorumlarda, çakmaklarda ve duvarlarda ekibin uğradığı durakları kolaylıkla fark edebilirler.

Güncel İçerikler