Yakında yeni yatırımını duyurmaya hazırlanan yerli girişim Servislet, Tirelet ismi ile global pazara açıldı

Otomotiv sektörüne dijital çözümler sunan yerli girişim Servislet, edindiğimiz bilgiye göre Tirelet ismi ile global pazara açıldı.

egirişim olarak 30 Aralık 2020 tarihinde Keiretsu Forum Türkiye’den yatırım aldığını duyurduğumuz yerli girişim Servislet, ilk yılında global pazara açıldı. Doğrudan edindiğimiz bilgiye göre Servislet, yakında da yeni yatırımını duyurmaya hazırlanıyor.

Yunanistan’da online lastik ve bağlı hizmetlerin satışına başlayan Servislet, sadece lastik hizmeti sunduğu pazarlar bütününde Tirelet ismi ile yer alacak.

Servislet Yunanistan’da İlk etapta Michelin ve ViaLider markaları ile satışlarına başlayacak. Araç sahipleri Yunanistan’da ilk defa online lastik alımlarında kargo derdi ile uğraşmadan, montaj randevulu bir şekilde lastiklerini satın alabilecekler. Aynı şekilde, Yunanistan’da ilk kez Tirelet, internet satışlarında mobil montaj hizmeti faaliyetlerine de başlayacak.

Servislet’in kurucu ortağı ve CEO’su Gökmen Bolayır: “Yunanistan, e-ticaret adaptasyonu konusunda Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde en az yüzdeye sahip. Ancak pandemi dönemi ile birlikte çok hızlı bir e-ticaret penetrasyonu gözlemliyoruz. 2019 -2020 yılları arasında %47’lik bir büyüme kaydettiler. Lastik anlamında da nüfusuna göre yüksek bir tüketim hacmine sahipler. Önümüzdeki 10 yıl boyunca, AB ülkeleri içerisinde en hızlı büyüme rakamlarını Yunanistan pazarında bekliyoruz. Bu anlamda çok heyecanlı bir başlangıç oldu bizim için. Henüz 11 aydır aktif fatura kesen bir girişim olarak ilk yılımızda Türk şirketi olarak global pazara açılmış olmak bizim için gurur verici. 10 kişilik bir ekip ile bu denli hızlı bir büyüme kaydettiğimiz için de ayrıca tüm ekibi kutlamak istiyorum.” dedi.

2021 yılı bitmeden en az 2 farklı ülkede daha ofis açmayı planlayan girişim, bu anlamda önceliğini MENA ülkelerine vermiş durumda. MENA bölgesinde kripto para ile de ödeme kabulüne başlamayı planlıyor.

Bolayır: “Servislet olarak birincil amacımız “on demand economy” bünyesinde, aracınıza dair tüm hizmetleri çok hızlı müşterilerimize sunabilmek. Otomotiv ve satış sonrası hizmetler sektörü bu noktada henüz yeni yeni potansiyeli görmeye başladı. Sunmuş olduğumuz teknolojik derinlik ve operasyonel know-how ile sektörde yer alan bir markayı anında bayi ağı üzerinden dijitalleştirebiliyor ve yeni müşteriler kazandırıyoruz. Şu anda globalde bile Servislet kadar dikey entegre çözümler üretebilen bir girişim bulunmuyor.

Ürünlerimizi yurtdışına daha hızlı sunabilmek adına yeni bir yatırım turuna çıkıyoruz. Turda yer almak isteyen yabancı ekipler ile de görüşüyoruz. Umuyoruz ki, beklediğimiz bir şekilde turu kapatıp, önümüzdeki 1 yıl içerisinde en az 6 ülkede daha aktif olarak global markaların resmi Pazaryeri ve e-ticaret altyapı sunucusu olarak faaliyete başlayacağız.”

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler