iyzico, esnek çalışma modelini iyzico Homequarters adını verdiği sistemle kalıcı hale getiriyor

iyzico çalışan odaklı yaklaşımı ile pandemi sonrası değişen yaşam koşullarına daha uyumlu olmak amacıyla çalışma sistemine yeni yaklaşımlar kazandırıyor. “iyzico Homequarters” adı verilen yeni sistemle esnek çalışma sistemi daha kalıcı hale getiriliyor.

İnternet alışverişlerini kolaylaştıran, verdiği hizmetlerle bugüne kadar dijital dünyanın yenilikçi finansal teknolojiler şirketi olan yerli şirket iyzico, bir yeniliğe daha imza atarak pandemi ile hayatımıza giren “Esnek Çalışma Sistemi’ni “iyzico Homequarters” adıyla kalıcı hale getiriyor ve ekibinin hayatını kolaylaştırıyor.

“Ekibimize en iyi çalışma deneyimini sunmak istiyoruz”

iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu, yeni çalışma sistemleri hakkında şunları söyledi: “iyzico olarak sunduğumuz hizmetlerle alışverişleri kolaylaştırdığımız gibi ekibimizin de hayatını kolaylaştırmak önceliğimiz. Pandemi döneminde ilk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte %100 uzaktan çalışma modeline geçiş yapmıştık. Şimdi de yeni normale adapte olmak amacıyla iyzico Homequarters adını verdiğimiz esnek çalışma düzenini hayata geçiriyoruz. Bu sistemin tüm tasarım sürecinde ekibimizle görüşmeler yaparak onların da fikirlerini aldık ve bu süreci hep birlikte kurguladık. Önümüzdeki süreçte de ekibimize en iyi çalışma deneyimini sunmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“Sorumluluklarımız dahilinde özgürüz”

Kuruluşundan bu yana çalışan odaklı bakış açısını şirket kültürüne yerleştirmek istediklerini belirten iyzico CHRO’su Burcu Çilingir, iyzico Homequarters’la “Esnek Çalışma Sistemi”ni iyzico kültürünün bir parçası haline getirdiklerini söyledi. Burcu Çilingir, “Son 1,5 yıldır uzaktan çalışma sistemini test ettik. ‘Sorumluluklarımız dahilinde özgürüz’ mottosu zaten bizim DNA’mızda vardı. Yeni dönem ile birlikte tüm çalışanlarımız istedikleri yerden çalışabilecek. Böylece dijital dünyadaki yenilikçi adımlarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk” dedi.

“İstanbul’un her iki yakasında Maslak ve Ataşehir’deki homequarters adreslerimizde hizmet vereceğiz”

Çalışanların sosyalleşmek, ortak fikir geliştirmek ve bir arada üretebilmek için Kolektif House’un İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında her zaman açık olan ofislerini de kullanabileceklerini vurgulayan Çilingir, iyzico olarak birlikte çalışmanın ve ekip olmanın gücüne hala yürekten inandıklarının altını çizdi.

“Şirketleri ve çalışanları özgür kılan esnek ofis çözümleri yoğun ilgi görüyor”

Salgın ile birlikte iş hayatında kalıcı bir dönüşüm başlarken, iyzico’nun bu değişime hızla adapte olan şirketlerden biri olduğunu vurgulayan Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur da şöyle konuştu: “Küresel sağlık krizinin ardından birçok firma hibrit çalışma sistemine geçerken; şirketler ön yatırım gerektirmeyen, çok sayıda hizmeti bir arada sunan, kendilerini ve çalışanları daha özgür ve verimli kılan esnek ofis çözümlerine yöneliyor. Kolektif House olarak bizler de Kolektiflilerimize değer katacak yenilikçi çözümlerimizle çalışma kültürünün dönüşümüne öncülük ediyoruz. Bu kapsamda iyzico’nun dönüşüm yolculuğuna eşlik etmekten de büyük mutluluk duyuyoruz.”

iyzico, bu süreçte ekibine maddi destek de sunuyor ve tüm ekibinin internet faturalarını karşılıyor. Bunun yanı sıra tüm çalışanların evlerinde en uygun çalışma ortamına sahip olabilmeleri amacıyla içerisinde teknolojik ihtiyaçlar ve çalışma mobilyaları için kullanabilecekleri hediye çekini de barındıran Evde Ofis Paketi’ni sunuyor. Tüm bunlara ek olarak çalışanların kendi kişisel gelişimlerine vakit ayırmalarına olanak sağlamak için her çarşamba öğleden sonralarını toplantısız geçirme kararı alındı. Pandemi döneminde çalışanların fiziksel sağlıklarına ek olarak zihinsel sağlıklarına da odaklanabilmeleri için dileyenlere ücretsiz psikolog desteği de sunuluyor.

Güncel İçerikler