Kripto para borsası Bitpanda, Seri B tura ek olarak 10 milyon Euro yatırım aldı

Elbruz Yılmaz‘ın yöneticileri arasında olduğu Viyana merkezli fintech girişim Bitpanda, Seri B turun devamı olarak 10 milyon Euro daha yatırım aldı. Bu yatırımın temel işlevi, maddi olması değil, stratejik olmasıdır.

Bitpanda; Ethereum, BEST ve 50’den fazla kripto parayı Avrupa Birliği (AB) güvenlik standartlarında kolay ve hızlıca, Türk lirası ile de alıp satmanızı sağlıyor. Platforma eklenecek yeni özellikler ile kullanacıların; çoklu banka, robo-danışman, geleneksel banka hizmetleri vb. ile daha fazla yatırım yapmasına olanak sağlayacak.

Bu devam yatırım turuna; Avrupa’nın önde gelen kripto ve fintech yatırımcılarından Jump Capital, Winterntermute Trading ve LeadBlock Partners katıldı.

Ayrıca Bitpanda, artan talebi karşılamak için stratejik birleşmesi, Mart ayında Valar Ventures ve DST Global liderliğindeki 170 milyon dolarlık Seri-B turu ile şirketin değerini 1,2 milyar dolara yükseltmişti.

Bitpanda’nın kurucu ortağı ve CEO’su Eric Demuth: “Bitcoin ve dijital varlıklar, artık kalıcı olduklarını kanıtladı ve son on yılın en iyi performans gösteren varlık sınıfı oldu. Bununla birlikte kurumsal yatırımcılar da, bireysel yatırımcılarla aynı şekilde bu alana katılmak istiyor. Bu talebi karşılamaya hazırız ve Avrupa Birliği merkezli bir şirket olarak, bu kıtadaki ofislerimiz ve uzmanlarımızla tamamen regulasyonlara göre düzenlenmiş durumdayız.” dedi.

Jump Capital’in yönetici ortaklarından Saurabh Sharma ise: “Avrupa’nın önde gelen yatırım pan-yatırım platformunu inşa etme yolculuğunda Bitpanda ekibiyle ortak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bitpanda hali hazırda bölgedeki lider kripto aracısıdır. Önümüzdeki birkaç ay içinde başka harika ürünler piyasaya sürdükçe, kişisel finans yönetimi için fiili bir yatırım platformu haline gelmek için, kendisini çok iyi konumlandırmış durumda.”

Güncel İçerikler