Bitpanda’dan tamamen uzaktan çalışmaya dayalı Ar-Ge merkezi: Blockchain Research & Development Hub

Viyana merkezli finans teknolojileri şirketi Bitpanda, önümüzdeki iki yılda ar-ge merkezine 10 milyon avro yatırım yapacak. Şirket, bu yılın sonuna kadar tamamen uzaktan çalışacak 30 yeni yazılım geliştirici istihdam etmeyi planlıyor

Avrupa’nın lider dijital yatırım platformu ve Avusturya’nın ilk unicorn girişimi olan Bitpanda, (Blokzincir Araştırma ve Geliştirme Merkezi) Blockchain Research & Development Hub’ı kuracağını duyurdu. En yeni teknolojileri ortaya koymak için kurulacak bu küresel girişim, Bitpanda’nın blockchain teknolojisi geliştirme konusundaki öncü konumunu bir kez daha vurguluyor.

Yeni kurulacak Blockchain Research & Development Hub’ın geleceğin teknolojilerini daha da ileriye taşıyacak işler yapmak isteyen üst düzey uzman ve mühendislere ev sahipliği yapması bekleniyor. Önümüzdeki iki yılda projeye 10 milyon avro yatırım yapacak olan Bitpanda, 2021 yılının sonuna kadar 30 yazılım geliştiriciyi şirket bünyesine katacak. Bu son teknolojiye sahip olacak yenilikçi Ar-Ge merkezi, mühendislerin en yeni blockchain olanaklarından faydalanacağı yeni nesil bir yatırım platformu kurmak üzerinde yoğunlaşacak.

Projeye katılan tüm mühendisler, özel eğitimlerin yanı sıra, Bitpanda Teknoloji Baş Sorumlusu Christian Trummer gibi mevcut ekip üyeleriyle bilgi alışverişi oturumlarına katılacak. 2014 yılından bu yana Blockchain alanında faaliyet gösteren Bitpanda, kendi çok varlıklı yatırım platformunu yaratmak için farklı blockchain’lerin kullanılacağı özel bir merkez kuruyor.

500’ü aşkın kişiden oluşan bir ekibin parçası olacak yeni mobil Blockchain Araştırma ve Geliştirme ekibi, entegre edilmeye hazır çözümler yaratmak için stratejik blockchain olanakları ve kavram kanıtları geliştirmeye yoğunlaşacak. Blockchain Research & Development Hub, en iyi uzmanları bir araya getirip mevcut olanakları ileri taşıyarak nelerin mümkün olduğunu yeniden keşfederken, dünya genelinde blockchain kullanımının artmasında önemli bir rol oynayacak.

Elbruz Yılmaz

Türkiye ve MENA Bölgesi Yönetici Direktörü Elbruz Yılmaz:

“Bitpanda olarak, blockchain iş ortakları ve mühendisleri ekosisteminin toplu bilgi birikiminden faydalanan işbirliğine dayalı inovasyonun, blockchain ve kripto para sektörlerinin amaçlarını gerçekleştirmesini ve daha harika bir gelecek kurmasını sağlayabileceğini düşünüyoruz. Bitpanda Blockchain Research and Development Hub, sektörümüzde inovasyonu destekleme çalışmalarımızın sıradaki adımını oluşturuyor. Blockchain çok kısa sürede hızlı bir gelişim gösterdi ve dijital kabiliyetlerin daha yüksek bir tempoda geliştirilmesi, bu alanda faaliyet gösteren her şirketin en büyük önceliği. Türkiye’nin büyük ve kaliteli mühendislik yetenek havuzunun ve Türkiye’de blockchain’e olan ilgi düzeyinin farkındayız. Tamamen uzaktan çalışacak Araştırma ve Geliştirme Merkezimizin Türk mühendisler için cazip bir yer olacağına inancımız tam ve bu merkezle Türkiye’de giderek büyüyen iş ortağı, geliştirici ve mühendis ekosistemimize destek sağlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Lukas Enzersdorfer-Konrad

Bitpanda CPO’su Lukas Enzersdorfer-Konrad hub ile ilgili şunları söyledi: “Bitpanda’da yaptığımız her şeyin temelinde inovasyon yatıyor. Sektördeki öncü konumumuzu muhafaza etmek için büyük düşünmek, hızlı hareket etmek ve bu performansı sürekli tekrarlamak gerekiyor. İnovatif fikirleri şekillendirip hayata geçirmek için de en iyi yeteneklere görev vermek durumundayız. Teknolojik inovasyonların ön planında blockchain yer alıyor ve blockchain’in Bitcoin gibi bir şirkette sağladığı sonsuz potansiyel nedeniyle bu durum son derece heyecan verici. Şirket bünyesinde üst düzey mühendisleri görevlendirmek fark yaratır ve son derece güçlü bir alan olarak ortaya çıkan bu yeni teknolojiyle, yenilikçi bir Blockchain Research & Development Hub kurarak, sektörün bu ezber bozan oyuncularını bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Buradaki temel düşünce, farklı ülkelerden, kültürlerden ve saat dilimlerinden blockchain mühendislerini bir araya getirmek ve onlara, finans sektöründe devrim yaratan yatırım platformunu kurmaları için güç vermek.”

Christian Trummer

Bitpanda CTO’su Christian Trummer ise şöyle konuştu: “Blockchain teknolojisi insanların yaşam biçimini değiştirme potansiyeline sahip ve bu teknolojinin hızla kullanılmaya başlamasıyla bunu her geçen gün daha net bir biçimde görüyoruz. Dünya genelinde blockchain’in büyümesine destek olan şirketler daha fazla gelişerek, inanılmaz atılımlar ve oyunun kurallarını değiştiren inovasyonlar yapıyor. Bitpanda olarak, blockchain’in geleceğin teknolojisi olduğunu düşünüyor ve bu teknolojinin ana akım bir teknoloji hale gelmesini destekliyoruz. 2012’den bu yana blockchain alanında çalışmış ve 2014’te tamamen bu teknolojiye yoğunlaşan bir ekip kurmuş bir kişi olarak, Blockchain Research & Development Hub’ımızı kurmaktan büyük heyecan duyuyorum. Burada çalışacak mühendislere, Bitpanda müşterilerine inovasyonun yepyeni bir düzeyini sunmaları için ihtiyaç duydukları her türlü kaynak sağlanacak.”

Güncel İçerikler