İçgörü ve analitik veri platformu Pivony, 7 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı

2020 yılında, kurucusu Emre Çalışır’ın Milan Politeknik Üniversitesi ve MIT Media Lab’daki doktora çalışması sırasında temelleri atılan Pivony, ilk tohum öncesi yatırımını 7 milyon TL değerleme ile Startup Wise Guys’dan aldı.

Günümüz dünyasında müşteri profilleri ve alışkanlıkları çok hızlı değişiyor, firmalardaki karar alıcılar rekabetçi ve hızlı büyüyen pazarlarda bu değişimi fark etmekte güçlük çekiyor. Pivony, firmaların iç ve dış veri kaynaklarında yer alan müşteri söylemlerinden yapay zeka ile çok kolay ve hızlı bir şekilde içgörü oluşturmalarını ve ortak beklenti grubundaki müşterileri belirleyerek, onların müşteri deneyimini bir üst seviyeye çıkarabilmelerini sağlıyor.

Capgemini’nin yaptığı bir araştırmaya göre firmaların %75’ i müşteri odaklı olduklarını düşünürken tüketicilerin yalnızca %30’u bu fikre katılıyor. Aradaki bu fark “Empati Boşluğu” olarak adlandırılıyor. Pivony, yalnızca büyük firmaların değil, küçük ve orta ölçekteki şirketlerin de tüketicileri daha kolay anlayarak veriye dayalı karar alma süreçlerini hızlandırmak için geliştirildi. Bu amaçla SaaS modelinde aylık abonelik tabanlı ve kolay ulaşılabilir bir fiyatlandırma politikasına sahip. Pivony, çalışmalarını büyük veriyi işleme, yapay zeka ile metin tabanlı içeriklerden anlam çıkarma konularına odaklanmış durumda.

6 farklı milletten 12 kişilik uluslararası bir ekip ile çalışmalarını sürdüren Pivony, Kuzey Amerika, Avrupa ve Türkiye pazarlarında büyümeyi hedefliyor.

Canlıya alındığı andan itibaren Pivony platformu, özellikle Türkçe dilindeki üstün başarısı nedeniyle Türkiye’den büyük firmalar tarafından kullanılmaya başladı. Bugüne kadar Pivony üzerinde 90 milyondan fazla müşteri geri bildirimi analiz edildi ve bu sayı her geçen gün artmaktadır.

Startup Wise Guys’dan aldıkları ön çekirdek yatırım turu ile ilgili Pivony kurucusu ve CEO’su Emre Çalışır “Oldukça zorlayıcı, bir o kadar da eğlenceli bir süreçti. SWG’nin bir portfolyo şirketi olarak çok daha hızlı bir büyüme gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Özellikle Startup Wise Guys’ın desteğiyle birlikte ilk hedefimiz daha fazla global müşteriye ulaşmak ve yurtdışındaki faaliyet alanımızı artırmak olacak” şeklinde yatırım ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Güncel İçerikler