İki yerli girişim Bizero Robotics ve Nanosilver, dezenfeksiyon robotu üretimi için iş birliği yaptı

Teknopark İstanbul girişimlerinden Nanosilver ve Bizero Robotics ile hijyen ve dezenfeksiyon robotu üretimi için iş birliği yaptı.

Bizero’nun Pika yarı-otonom teslimat robotu üzerinden geliştirilen dezenfeksiyon robotu Pika-Hygo, belirlenen rotalarda halka açık alanların ve paylaşımlı araçların dezenfeksiyonu için tasarlandı.

Pika’nın kargo alanına yerleştirilen Nanosilver’ın yerli imkanlarla ürettiği “Nano-Gümüş” bazlı Hygo dezenfeksiyon sıvısı, robotun üzerinde bulunan Yiber’in bu proje için geliştirdiği nozullar yardımıyla çift taraflı olarak dezenfeksiyon yapabiliyor. Dezenfeksiyon akabinde ortamdaki virüsler yok edildiği gibi 15 gün boyunca da bulaş riskine karşı tekrar dezenfeksiyona gerek kalmadan koruma sağlıyor.

AR&GE çalışmalarını Teknopark İstanbul laboratuvarlarında yapan Nanosilver, bilgi ve teknoloji transferini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde geliştirilen çalışmalardan alıyor. Ayrıca Cube Incubation girişimlerinden olan Nanosilver, Nano-Gümüş üretimi yapan Türkiye’deki ilk ve tek şirket olma özelliğini taşıyor.

Pilot bölge uygulamaları geçtiğimiz haftalarda İzmir’de Bizero’nun üye işyeri Bisikoop bisiklet istasyonlarında ve Bostanlı-Karşıyaka sokaklarında gerçekleştirilen Pika-Hygo dezenfeksiyon robotu otopilot ve rota kayıt özelliğine sahip. Hem iç mekan, hem de dış mekanda servis verebilirken her türlü yol koşuluna adapte olabiliyor.

Pika-Hygo otonom hijyen robotu için iç mekan kullanımında hotel ve havaalanlarıyla, dış mekan dezenfeksiyonu için de paylaşım scooter operatörleri ve belediyeler ile görüşmelere başlayan Nanosilver, Bizero ile birlikte satış ve kiralama gibi opsiyonel gelir modellerini de kurum ve kuruluşlara sunuyor.

Güncel İçerikler