Yerli girişim Bizero’nun teslimat robotu Pika, Caddebostan Coffy’de kullanılmaya başlandı

Yerli girişim Bizero Robotics’in geliştirip ürettiği yarı otonom teslimat robotları, tek fiyatlı kahve noktası olarak kendini konumlandıran Coffy’de Mayıs itibarıyla kullanılmaya başladı.

Pizza Restoranları AŞ tarafından tüketiciyi doğru fiyata kaliteli kahve ile buluşturmak fikri ile hayata geçen kahve zinciri Coffy, paket servis operasyonlarında Pika ile dijital kahve zinciri olma amacında.

Pilot bölge olarak Caddebostan’da bulunan Coffy’nin Bağdat Caddesi şubesi seçilirken kullanıcılar Coffy uygulamasından “robot getirsin” seçeneği ile sipariş verebiliyor. Robotlar müstakil yerleşkeler, işyerleri ve kampüsler hedeflenen uygulamada sadece adrese değil Caddebostan sahil gibi anlık konumlara da teslimat gerçekleşebiliyor.

50’nin üzerinde teslimat tamamlandı

20 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Pika’nın Coffy’ye özel elektronik kilit sistemi bu sürümde ilk kez kullanılırken, Pika adrese geldiğinde kullanıcının telefonuna gönderilen SMS ya da sesli komut üzerinden kilit açılabiliyor. 2 kilometre yarıçapta; Erenköy, Suadiye, Caddebostan semtlerinde yapılan 50’nin üzerinde insansız ve temassız teslimatta sokağa çıkma yasaklarına rağmen kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaşılırken siparişlerin tamamı kahveler dökülmeden veya herhangi bir ısı kaybı yaşanmadan başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Uzaktan pilotlar yardımıyla kontrol edilebilen Pika robotları, machine learning (makine öğrenmesi) temelli sisteme kastedilen rotaları şimdiden öğrenmeye başlayarak yarı otonom altyapı modellemesi de gerçekleştiriyor. Kaldırımların yanı sıra, kavşak ve trafik ışıklarında, ara sokak ve yağışlı kaygan zeminlerde de teslimatlar başarıyla gerçekleştirilirken, 1 hafta içerisinde eğitim alan 6 pilot Pika kullanım ehliyeti almaya hak kazandı.

2 km yarıçapta Erenköy, Suadiye, Caddebostan semtlerinde yapılan 50’nin üzerinde insansız ve temassız teslimatta sokağa çıkma yasaklarına rağmen kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaşılırken siparişlerin tamamı kahveler dökülmeden veya herhangi bir ısı kaybı yaşanmadan başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Güncel İçerikler