Yerli oyun girişimi Fortune Mine, Ludus Girişim Stüdyosu’ndan 850 bin dolar yatırım aldı

Mobil oyunlar geliştiren ve yeni kurulan yerli girişim Fortune Mine, oyun girişimlerine yatırım yapmak için kurulan fon Ludus Girişim Stüdyosu‘ndan 850 bin dolar yatırım aldığını açıkladı.

Ludus Girişim Stüdyosu ilk yatırımını ünlü twitch yayıncısı Cantuğ Özsoy’un da kurucusu olduğu HEY Games’e yapmıştı. Bu yıl içerisinde 3 girişime daha yatırım yapması bekleniyor.

850 bin dolarlık tohum öncesi yatırımı alarak; Deniz Korzay, Bulut Korzay, Utku Sarıdede ve Özer Höbek tarafından yeni kurulan Fortune Mine, hızlı bir şekilde büyüyüp sosyal oyun alanında sektör liderlerinden biri olmayı hedefliyor.

Kurucu ortaklardan Deniz Korzay, “Fortune Mine Mobile Gaming Studio olarak ana amacımız, mobil oyun pazarının en çok büyüyen alanlarından biri olan sosyal etkileşim odaklı oyunlar dizayn ederek oyuncuların keyifli zaman geçirmesini sağlamak. Öncelikli hedefimiz ise ilk 12-18 aylık periyotta ekibimizi hızla büyüterek özellikle Kuzey Amerika ve Avustralya bölgelerinde oyun listelerinde ilk sıralara ulaşmak. Mobil oyun ve reklamcılık sektöründe deneyimli ve uluslararası tecrübelere sahip kurucu ekibimiz ve LUDUS gibi kendini global arenada kanıtlamış bir girişim stüdyosunun desteğiyle yola çıkıyor olmaktan ötürü fazlasıyla gururlu ve heyecanlıyız.” şeklinde iletti.

Ludus’tan egirişim’e yapılan açıklamada ise: “Türkiye’de öncülük etmeyi istediğimiz girişim stüdyosu modeliyle Fortune Mine’a hedefleri doğrultusunda her türlü desteği sağlamak istiyoruz. Sosyal oyunların büyüme hızının devam edeceğini ön görüyor ve Fortune Mine’ın bu alanda önemli işlere imza atacağına inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte farklı oyun kategorilerine yatırım yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Ludus Girişim

Güncel İçerikler