Yerli oyun girişimi HEY Games, Ludus Girişim Stüdyosu’ndan 1.2 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’nin en popüler twitch yayıncılarından biri olan Cantuğ Özsoy ve 20 yıllık yazılımcı Ferhat Kozan tarafından kurulan yerli oyun girişimi Hey Games, Türkiye’de oyun sektörüne yatırım yapmak üzere yola çıkan Ludus Girişim Stüdyosu tarafından 3.6 milyon dolar değerleme ile 1.2 milyon dolar yatırım aldı.

HEY Games, İstanbul tabanlı bağımsız bir mobil oyun geliştiricisi ve yayıncısıdır. Uyguladıkları üretim ve kalite süreçleri ile icra kalitesini sürekli iyileştirmeyi, bununla birlikte insanların hayatına dokunan oyun ve dijital deneyimleriyle, oyuncularının gündelik hayatlarının ayrılmaz bir parçası olarak kalmayı amaçlıyor.

HEY Games’in çıkış noktası hakkında doğrudan edindiğimiz bilgiye göre, Twitch’te ara ara sevdiği oyunları paylaşan Cantuğ, kanalı Unlostv, paylaştığı oyunların uygulama marketlerinden ciddi anlamda indirilme aldığını ve oyun içi satın almaların da yoğun olduğunu gördü. Sonrasında “neden biz kendi oyunumuzu yapmıyoruz?”dan yola çıkarak, uzun yıllardır tanıştığı Ferhat ile 2 yıl önce HEY Games’i kurdu ve oyun geliştirmeye başladılar. Yaklaşık 15 kişilik bir ekipleri var.

Aldığı bu yatırım ile HEY Games, ekibini iki senede üç katına çıkararak, kısa zamanda elde ettiği başarısını globale taşıyıp yenilikçi oyun tasarımıyla sektöründe öncü bir Hyper-casual oyun stüdyosu olmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz ekim ayında kurulan Ludus, sınıfında en iyi oyun girişimlerini bulan, onlara yatırım yapan ve onları besleyen bir girişim stüdyosudur. Yıllardır mobil oyun sektöründe edindiğimiz tecrübelerle sektörel danışmanlık, stratejik rehberlik ve finansman sağlayarak Türkiye’deki girişim stüdyosu modeline öncülük etmeyi amaçlıyoruz. Bizimle aynı amaçları paylaşan iş ortaklarımızı bulup başarılarını globale taşımak için sadece bir yatırımcı olmanın aksine tek bir ekip halinde çalışmak en büyük arzumuz.

Önümüzdeki günlerde de hız kaybetmeden mobil sektördeki yatırımlarına devam edeceğini öğrendik.

Güncel İçerikler