Endonezya merkezli toplu satın alma platformu KitaBeli, 10 milyon dolarlık Seri A yatırım aldı

Endonezya’da toplu satın almaya yönelik bir sosyal ticaret uygulaması olan KitaBeli, 10 milyon dolarlık Seri A yatırım aldı. Yatırım turu, AC Ventures ve East Ventures‘ın katılımıyla Gojek’in yatırım kolu olan Go Ventures tarafından yönetildi.

KitaBeli şu anda, daha önce hiç online alışveriş yapmamış kişiler de dahil olmak üzere Endonezya’nın küçük bölgelerinde taze ürünler ve hızlı tüketim ürünleri satmaya odaklanıyor. Mart 2020’de Jarkata’da kurulan KitaBeli, daha sonra Solo ve Malang şehirlerinde yer aldı. Yeni yatırım, girişimin Java’daki operasyonlarını genişletmek, lojistik ağını büyütmek ve mobil uygulamasını geliştirmek için kullanılacak. Girişim, diğer Güneydoğu Asya ülkelerine doğru genişlemek yerine Endonezya’ya odaklanmaya devam edecek çünkü girişim Endonezya pazarının çok büyük potansiyele sahip olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda KitaBeli, lansmanından bu yana her ay %80 büyüdüğünü iddia ediyor.

Endonezya’daki ChiliBeli ve Woobiz gibi diğer sosyal e-ticaret uygulamalarından farklı olarak KitaBeli’nin alıcıları, bayi satıcıları yerine doğrudan uygulaması aracılığıyla sipariş verir ve toplu satın alımı gerçekleştirir. Çiftçiler ve tedarikçiler için KitaBeli, Endonezya’nın daha fazla bölgesinde yeni müşterilere erişimi kolaylaştırıyor. Girişim, kullanıcıların uygulamaya ayda ortalama 70 dolar harcadığını ve ürünlerine güzellik, moda ve aksesuar gibi yeni kategoriler eklemeyi planladığını söylüyor. Kurucu ortaklardan Prateek Chaturvedi, KitaBeli’nin son müşterilerle doğrudan ilişkilere odaklandığını, bu durumun sürekli müşteri sayısını ve online alışveriş yapanlar için e-ticaret platformuna dönüşme kabiliyetini arttırdığını belirtiyor. Bir bayi ağı olmasa da KitaBeli son adım teslimatları için lojistik partnerleriyle birlikte çalışarak ekstra para kazanma fırsatını sunuyor. KitaBeli’nin daha küçük şehirlere ve kırsal bölgelere erişimi kolaylaştırmak için Endonezya’da dağıtım ağı oluşturmaya devam etmeyi planlıyor.

KitaBeli ile çok benzeyen bir platform olan Pinduoduo, 2015 yılında taze ürünler için bir toplu satın alma hizmeti olarak başlatılan ve aynı zamanda küçük şehirlerdeki büyümeye odaklanan bir Çin merkezli girişim. Chaturvedi, “Endonezya’daki küçük şehirler, Çin’deki benzer şehirlerin sahip olduğu dijital ve lojistik altyapıya sahip değil. Endonezyalı müşterilerin internette e-ticaretin nasıl çalıştığı konusunda eğitilmeleri gerekiyor” dedi. KitaBeli’nin uygulaması, ilk kez e-ticaret alışverişi yapanların kolayca sipariş verebileceği şekilde tasarlanmıştır ve indirmesi yalnızca 6 MB alır, bu da platformun eski akıllı telefon modellerine veya yavaş internet bağlantılarına sahip kişiler için daha erişilebilir olmasını sağlar. Go Ventures’dan Aditya Kumar, “KitaBeli, ürününün sosyal yapısı, yeni nesil kullanıcılar için online alışverişi hızlandırması ve e-ticaretin faydalarını Endonezya’da daha geniş bir nüfusa ulaştırması ile e-ticaretin bilinen güvensizlik sorunlarının üstesinden gelmek için iyi bir konuma sahip.”

Güncel İçerikler