Güzellik sektörü odaklı e-ticaret girişimi Raena, 9 milyon dolarlık Seri A yatırım aldı

Raena, yeni paylaşılan bilgilere göre; Alpha Wave Incubation ve Alpha JWC Ventures tarafından yönetilen turda, AC Ventures, Beenext, Beenos ve Strive‘ın katılımıyla 9 milyon dolarlık Seri A yatırım aldığını duyurdu. Raena, sosyal medya içerik üreticileriyle kişisel bakım markaları yaratmak için 2019 yılında kurulan Singapur merkezli bir girişimdir.

Gerçekleşen birkaç lansmandan sonra Raena’dan ürün sipariş edildiği ve satın alan kişilerin bu ürünleri Shopee ve Tokopedia gibi e-ticaret platformlarında yeniden sattığı görüldü. Geçen yıl, şirket bu satıcılara odaklanmaya ve sosyal ticarete odaklandı. Bundan önce gerçekleşen yatırım, Temmuz 2019’da açıklanan 1.82 milyon dolarlık bir tohum yatırım turuydu.

Raena’nın ürünleriyle online mağaza kuran kişilerle görüştükten sonra girişim, satıcıların ürünler için perakende fiyatları ödedikleri için satıcıların kazanç potansiyelinin sınırlandığını fark etti. Bunun dışında girişim, sosyal ticaret gibi yeni C2C perakende modellerinin popülerleşmesine rağmen güzellik sektörünün tedarik zincirinde zorlandığını gördüler. Raena’nın kurucu ortağı Sreejita Deb, satıcıların genellikle ürünleri minimum miktarlarda sipariş vermesi gerektiğini ve bu da insanların kendi işlerini kurmalarını zorlaştırdığını söyledi. Raena, zorlanan bu girişimcilere hizmet etmek için güzellik sektöründe varlığını devam ettirmeye karar verdi. Şirket, çoğunlukla Japon ve Kore cilt bakımı ve güzellik markalarını içeren bir ürün yelpazesini içeriyor. Raena, bu markalar için Endonezya gibi yeni pazarlara girerek 20 milyar dolarlık pazar fırsatını değerlendirmek istiyor. Endonezya ve Malezya’daki Raena bayileri, sosyal medya hesaplarında hangi öğeleri öne çıkarmak istediklerini belirliyor ve TikTok ve Instagram gibi ağlar dışında Shopee veya Tokopedia sitelerini kullanıyor. Bayiden ürünü alan müşteri, ürünü doğrudan müşteriye gönderen Raena’dan sipariş etmiş oluyor.

Ocak ve Aralık 2020 arasında şirket gelirini 50 kat artıran Raena yaşanan bu büyümeyi, pandemi sırasında online alışverişe olan ilginin ve ek gelir elde etmenin yollarını arayan kişilerin artması gibi çeşitli faktörlere bağlıyor. Şu anda 1.500’den fazla bayiye sahip platform, cilt bakımı ürünlerini üretme konusunda uzman olan ve dünyanın diğer bölgelerinde bu ürünlere talepte bulunan pazarların arttığını belirtiyor.

Güncel İçerikler