Parkpalet: Şirketlere depolama alanı hizmeti sunan yerli girişim

QNBEYOND‘un üçüncü dönemine seçilen girişimlerden Parkpalet, lojistik depolama ve e-ticaret sipariş hazırlama (Fulfillment) hizmeti arayan şirketlerin ihtiyaçlarını platforma kayıtlı depolama ve e-ticaret lojistiği şirketleri üzerinden sağlayan bir online B2B depo/fulfillment platformu olarak kurulan bir şirkettir.

Alp Çiçekdağı ve Nurbanu Akşit Çiçekdağı tarafından kurulan Ocak 2018’de İstanbul’da kurulan Parkpalet, Ekim 2020’de ilk yatırımını almıştı. Ayrıca Innovate21st programına kabul edildi.

Parkpalet, sadece bir depolama hizmetleri pazar yerinin ötesinde e-ticaret ve lojistik operasyonları aşamasında müşterilerimize bir sipariş ve Depo Yönetim Sistemi de sağlıyoruz. Girişim, şirketlerin işletilen depo alanlarına ve Fulfillment hizmetlerine hızlı, esnek ve verimli bir şekilde ulaşmasını sağlayan Türkiye’deki ilk ve tek platformdur. Parkpalet şu anda 20 farklı lokasyonda 250 deposu ile Türkiye’nin en geniş depolama ağı olarak faaliyet göstermektedir. Sistemimize kayıtlı depoların toplam kapasitesi 1,800,000 palet, kullanılabilir müsait kapasitesi 480,000 paletin üstündedir.

Parkpalet hizmeti tam olarak nasıl kullanılıyor?

Kuruculardan Alp, hizmetin kullanımıyla ilgili: “Lojistik depolama ve E-ticaret sipariş hazırlama hizmetlerine ihtiyaç duyan firmalar Parkpalet websitesinden talep oluşturup, ihtiyaçlarını detaylandırıp, operasyon bilgilerini girebiliyorlar, eşleşen hizmet sağlayıcılardan teklif alıp anlaşıyorlar, ardından sipariş ve depo yönetim sistemimiz üzerinden operasyonlarını takip edebiliyorlar.” dedi.

Alp, gelecek hedefleriyle ilgili: “Türkiye’de ve hedef coğrafyamızda e-ticaret ve lojistik depolama hizmetlerine ihtiyaç duyan firmalar için öncelikli platform olmayı hedefliyoruz. Öncelikli olarak Türk ihracatçılarının yurtdışındaki depolama ihtiyaçlarına çözüm getirerek başlayıp, başta bölgesel ardından global bir depolama platformu olmayı planlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Parkpalet artık yakından takip ettiğimiz girişimler arasında yerini aldı. Yeni gelişmeleri oldukça sizlere güncel olarak aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler