Ankara’da kurulan paylaşımlı elektrikli scooter girişimi HOP!, artık İstanbul’a da açıldı

Aralık 2019’da ilk kez karşımıza çıkan ve egirişim’de paylaştığımız Ankara merkezli paylaşımlı eletrikli scooter girişimi HOP!, artık İstanbul’da da faaliyetlerine başladı.

HOP!, Ankara’nın ve Anadolu’nun ilk mikromobilite girişimi olarak, Ankaralı’ları mikromobilite ve elektrikli scooter’lar ile tanıştırdı. İstanbul’a açılan girişim şu an Caddebostan’da kullanıcılarını bekliyor.

Ankara’dan İstanbul’a uzanan hikaye

Girişimin kurucuları; Yiğit Kipman, Gökalp Üstün, Emrecan Batı ve Ahmet Batı‘ya neden İstanbul’a geldiniz diye sorduk.

2020 yılının tamamını Ankara’da daha iyi hizmet verme odağında geçirdik. Pandemi önlemlerinin devrede olduğu, dünyada birçok elektrikli scooter operatörünün zor günler geçirdiği süreçte, pazarın en verimli, ve sürdürülebilir hizmetini sunmak için araçlarımızı ve teknolojimizi sürekli geliştirdik. Hem araçlarımızın ömrü, hem de operayonumuzun verimliliğini bu dönemde gerçekleştirilen AR-GE faaliyetlerimize borçluyuz.

Yaptığımız onlarca denemeden sonra sürüş deneyimi ve performansı en yüksek, kullanıcıya yüksek güven veren ve operasyonel anlamda en verimli scooter modelimizi İstanbul/Kadıköy’de sahaya sürüyoruz. 2021 yılında yeni nesil araçlarımız ile 3 büyük şehirde olma hayalimiz vardı, İzmir ardından İstanbul lansmanımız ile bu hedefi adım adım gerçekleştirdik. 3 büyük şehrimize müşteri odaklı ve kaliteli hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dediler.

HOP!’un gelecek hedefleri

Kurucular “Sadece hızlı büyüme odaklı değil, şehirlerimizin geleceği için sürdürülebilirlik odağında bir firmayız. HOP! olarak piyasada sürüş deneyimi en yüksek ve en uzun ömürlü araçları kullanıma sunuyoruz. Üstelik bu araçlar idame maliyeti açısından da optimize edilmiş, özel üretim araçlar. 2021 yılı içerisinde ise kullanıcı deneyimi, kalitesi ve sağlamlığı ile sektörde fark yaratacak, yerli mühendisler tarafından tasarlanarak Türkiye’de üretilmiş scooter’larımızı filomuzda kullanmaya başlayacağız.

2021 yılında 3 büyük şehirde hizmet bölgemizi her geçen gün genişleteceğiz. Yaz aylarına doğru 2 şehirde daha hizmete başlayacağız. Önümüzdeki yıl ise sürdürülebilir şekilde genişlemeye devam ederek 30 büyük şehre yayılma hedefimiz var.”

İstanbul pazarında rekabet

Adreslediğimiz pazar büyük, her şehrimizde bu hizmete ihtiyaç var. Ancak biz sektöre girdiğimizden beri kalite ve sürüş deneyimi en yüksek, paylaşımlı mobilite için özel geliştirilmiş araçlar ile hizmet vererek çıtayı yükseltiyoruz. Herkesi sunduğumuz farkı farketmek için denemeye davet ediyoruz. İlk sürüşe özel sürpriz kodları scooter’ların üzerinde bulabilirsiniz.

Güncel İçerikler