Yerli girişim Ekmob, satış ekiplerinin yönetiminde iş zekasını devreye alıyor

Saha satış yönetimi uygulaması Ekmob SFA, altıncı yılında büyümek için 3’lü bir yol haritası belirledi.

Bu yol haritasının odağında hedef sektörlerde derinleşme, yurt dışı açılımını yaygınlaştırma ve Büyük Veri analizi yapan Ekmob BI’ın daha fazla şirketle buluşturulması yer alıyor.

Ekmob SFA, mesaisinin yarıdan fazlasını toplantı ayarlama, adres arama, takvim planlama, raporlama gibi ciro getirmeyen faaliyetlere harcayan satış ekiplerinin verimliliğini yüzde 40’a varan oranda artırıyor. Tamamen Türkiye’de ve yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından geliştirilen teknolojisiyle müşteri ile şirketler arasındaki satış operasyonunu dijitalleştiren bir köprü olarak çalışıyor.

2021 itibarıyla aralarında Türkiye’den ve dünyadan önde gelen şirketlerin de bulunduğu 400’den fazla kurumsal firmaya bağlı 5 binin üzerinde satış personeli, Ekmob SFA ile yönetiliyor. Şirket, İstanbul’daki merkezinden, Almanya’dan Dubai’ye, Güney Afrika’dan Kazakistan’a geniş bir coğrafyadaki 54 ülkeye hizmet sunuyor.

Yurt dışında temsilcilik veriyor

Ekmob CEO’su Sunay Şener, önümüzdeki dönemde büyüme için vites artırdıklarını belirterek, “Gündemimizin ilk maddesi, hedef sektörlerimiz olan Otomotiv, Sigorta ve İnşaat malzemeleri odağında orta boy ve büyük ölçekli firmalardan oluşan bir portföy oluşturabilmek. İki yıl önce başlattığımız yurt dışı açılımını Doğu Avrupa ve MENA bölgesi özelinde yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Hedef ülkelerimiz arasında Polonya, İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan da bulunuyor. Kenya, Gana, Gabon’da münhasır temsilcilik verdiğimiz bayimiz var, o bölgede temsilcilik ile büyüyoruz” dedi.

Etkin raporlama ile riskler en aza iniyor

Günümüzdeki iş dünyasının satış otomasyonu gerektirdiğini, anlamlı ziyaretler, sağlıklı portföy yönetimi, doğru hedef yönetimi ve müşteri geçmişine hâkim satış ekiplerinin bunun ayrılmaz parçası olduğunu vurgulayan Şener, bu noktada toplanan verilerin işlenmiş ve anlamlı olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Şener, BI (İş zekâsı) aracılığıyla toplanan ham verileri kullanışlı bilgi ve anlamlı raporlara dönüştüren Ekmob BI uygulamasının da şirket olarak 2021 yılındaki önemli büyüme stratejilerinden birini oluşturduğunu belirterek şunları kaydetti: “Ekmob BI Raporlama ile satış ekibinin yaptığı müşteri aramaları, yapılan ziyaretler, geliştirilen satış fırsatları gibi tüm aktivitelerin anlamlı grafikler şeklinde görüntülenmesini sağlıyoruz. Bu sayede karmaşık veriler anlamlı hale geliyor, karar verme süreci kısalıp hızlanıyor ve riskler de en aza iniyor. Anlamlı gösterge panelleri, panolar ve özel raporlar kurgulamak için hâlihazırda tüm BI araçları /uygulamalarıyla entegre oluyoruz. Sunduğumuz bu akıllı raporlama hizmeti, tanıttığımız şirketlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bu yıl çok daha fazla şirketi Ekmob BI ile buluşturmayı hedefliyoruz.”

Satış verimliliği artıyor

Ekmob Satış Ekibi Otomasyonu kullanan şirketlerin verilerinden yapılan değerlendirmeye göre;

  • Kişi başı haftada bir gün tasarruf ettiriyor.
  • Yeni müşteri edinimleri yüzde 25 artıyor.
  • İşledikleri veride yüzde 65’lik bir oranda yükselme oluyor.
  • Müşteriye dokunma frekansı yüzde 30 artıyor.
  • Hedef tutturma oranı yüzde 80’i buluyor.

Güncel İçerikler