Workup Girişimcilik Programı’nın yedinci döneminden mezun olan 14 girişim

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 7. dönem girişimleri mezun oldu. Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen ve canlı yayınlanan Demo Day etkinliğine; iş dünyası ve girişimcilik ekosistemin önemli temsilcileri, melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

7. dönem Workup Demo Day etkinliği, önceki dönemlerden farklı olarak panel formatında gerçekleşti. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin katıldığı açılış paneliyle başlayan etkinlik; Workup Programı Lider Mentoru Ömer Erkmen, Kolektif House Kurucu Ortağı Ahmet Onur ve İş Bankası Girişimcilik Birim Müdürü Emre Ölçer’in mezunlarla gerçekleştirdiği panellerle devam etti.

Rakamlarla Workup

2017’de başlayan Workup Girişimcilik Programı’na, geçtiğimiz yıl yapılan 1.550 başvuru ile birlikte toplam 12 bin başvuru yapıldı, yüzlerce girişimle bir araya gelindi. 98 girişimin kabul edildiği programdan 7. dönem ile birlikte toplamda 74 girişim mezun oldu. Mezun olan her 4 girişimden 3’ünün girişimcilik yolculuğuna devam ettiği programa dahil olan 23 farklı girişim, şimdiye kadar toplam 4 milyon ABD Doları yatırım aldı.

“Faaliyetlerimizi ekosistemin tüm kesimlerine dokunacak biçimde gerçekleştiriyoruz”

Adnan Bali, etkinliğin açılış panelinde yaptığı konuşmada, İş Bankası’nın daha ilk yıllarından itibaren girişimciliği gerek iştirakleri gerekse müteşebbislere sağladığı katkılarla desteklediğini, günümüzde de bu desteği zamanın ruhuna uygun olarak sürdürdüklerini vurguladı. Bali, şöyle konuştu: “Workup Programı, girişimciliğe desteğimizin en önemli parçalarından birini oluşturmakla birlikte, girişimcilik alanındaki faaliyetlerimizi bu ekosistemin olabildiğince tüm kesimlerine dokunacak biçimde mentorluk hizmetinden girişimlere fon sağlamaya, kadın girişimcilerden tarım alanına kadar geniş bir ölçekte ve farklı platformlarla işbirliği yapmak suretiyle kapsayıcı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Girişimcilerin her anlamda en önemli destekçisi olma ve bu sayede ülkemiz için fayda sağlama hedefi ile kat ettiğimiz mesafeden son derece memnunuz. Nasıl ki kuruluşumuzdan bugüne kadar ülkemiz ekonomisine değer katan her bir yapının harcına katkı sağladıysak, yeni nesil müteşebbisler olan startuplarımız için de yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda gururlanacağımız hikâyeler bırakacağımıza inanıyorum.” dedi.

  • Workup’ın yakında başlayacak 8. dönemine başvurmak için: workup.ist

Workup’ın yedinci dönem mezunları

  1. Arvia: Web sitelerine görüntülü görüşme, mesajlaşma, dosya gönderme ve ekran paylaşma gibi özellikleri sunan yazılım çözümüdür. www.arvia.chat
  2. Bakiyem: Hızlı ve düşük maliyetlerle ödeme almak isteyen firma ve şahıs işletmelerine online ödeme çözümleri sunan finansal teknoloji girişimidir.
  3. Bobu: Çocuklara yönelik basılı kitapları ve dergileri, içerikleri ile birlikte oyunlaştırıp ve interaktif hale getirerek herhangi bir yazılım bilgisi gerektirmeden mobil uygulamaya dönüştüren yazılım platformudur.
  4. Emoty.ai: Herhangi bir donanım gerektirmeden; duygu durum analizi,mikro ifade analizi, göz takibi ve nabız tespitine yönelik çıktılar sunan yapay zeka destekli nöroteknoloji girişimidir.
  5. Evimdekipsikolog: Danışanlara seçtikleri uzmandan anında ya da ileri tarihler için görüntülü, sesli ya da mesajlaşarak psikolojik destek alma seçeneklerini bir arada sunan pazar yeri platformudur.
  6. Huma Breath: Enerji kazanmak, stres atmak, sakinleşmek ve daha iyi bir yaşam için nefes egzersizleri sunan mobil uygulamadır.
  7. Ingosa: Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, website ve sosyal medya üzerinden gelen sorulara hızlıca cevap verebilecekleri, sanal asistan hizmeti sunan chatbot yazılımıdır.
  8. Innerjoy: Günlük hayatta yaşanılan duygu ve durumlara özel konu başlıkları ile hazırlanmış sanal gerçeklik ve yapay zeka destekli kişisel meditasyon uygulamasıdır.
  9. Inspakt: Taraflar arasındaki kağıda dayalı sözleşme süreçlerini dijitalleştiren güvenli, uygun ve kolay çözüm platformudur.
  10. Oreka: Restoran, pastane, kafe ve marketlerin, fazla gıdalarını liste fiyatlarının yarı fiyatına tüketiciye ulaştırdığı pazar yeri platformudur.
  11. Pirahas: Amazon üzerinde satış yapan satıcıların tüm operasyonel süreçlerini otomatize ederek satışlarını arttırmalarını sağlayan yazılım platformudur.
  12. Popupsmart: Websiteleri için kolayca pop-up oluşturulmasını sağlayan yazılım platformudur.
  13. TRIWI: Kadınların meme sağlığını kontrol edip fiziksel değişimleri takip edebilmelerini sağlayan mobil uygulama entegre giyilebilir teknoloji girişimidir.
  14. Tuvis: Tekstil sektörü kumaş üretimindeki görsel kalite kontrol süreçlerini iyileştirerek ekonomik kayıpları azaltan yapay zeka çözümüdür.

Güncel İçerikler