Ödeme çözümleri sunan Sipay ve fintech odaklı güvenlik hizmeti veren PCI Checklist, iş birliği yaptı

Yeni nesil ödeme çözümleri sunan finansal teknoloji şirketi Sipay ve fintech alanında güvenlik denetimleri konusunda çalışmalar yürüten PCI Checklist iş birliği yaptığını duyurdu.

Ödeme sistemleri alanında dinamik ve yenilikçi bakış açısına sahip olan Sipay ve fintech ekosistemindeki şirketlerin gerçek zamanlı güvenlik denetimlerini ve dijital sürdürülebilirlik ihtiyaçlarını karşılayan bir girişim olan PCI Checklist iş birliği yaptığını duyurdu.

PCI Checklist, iş birliği kapsamında Sipay’in müşteri edinim süreçlerini kısaltacak ve siber güvenlik risk haritasıyla her bir üye işyerinin sektördeki siber güvenlik durumu hakkında da bilgi sağlayacak. Böylece Sipay kullanıcılarının kredi kartı bilgilerinin sanal ortamda güvenli bir şekilde korunması sağlanacak. Sipay aynı zamanda PCI Checklist’in ödeme sistemleri alanında ilk müşterisi olma özelliği de taşıyor.

Türkiye’nin yeni nesil ödeme çözümleri sunan finansal teknoloji şirketi Sipay Genel Müdürü Semih Muşabak iş birliğine dair şu sözleri ifade etti: “Kullanıcıların online ödeme konusunda PCI-DSS gibi sahip olduğumuz global tescilli güvenlik sertifikalarına sahip altyapıları kullanması büyük önem taşıyor. Yapay zeka da bu alanda kullandığımız diğer bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Sipay olarak sunduğumuz ödeme altyapılarında müşterilerimize her zaman global standartlarda güvenlik sunmak her zaman en büyük önceliğimiz. PCI Checklist ile yaptığımız iş birliğiyle de güvenlik konusunda kullanıcılarımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.”

Ödeme sistemleri alanında dinamik ve yenilikçi bakış açısına sahip olan Sipay, dijital cüzdan alt yapısı, kartlı ve kartsız ödeme, banka havalesi ve diğer alternatif ödeme alma yöntemlerinin tamamını tek bir çatı altında birleştiriyor. Global tecrübeye sahip deneyimli yönetim kadrosu ve uzman Ar-Ge gücüyle 360 derece çözüm sunan Sipay, global yüksek güvenlik standardı olan PCI-DSS sertifikasına sahiptir. Elektronik Para ve Ödeme Sistemleri alanında hem son kullanıcılara hem üye iş yerlerine kullanımı kolay, güvenilir ve hızlı çözümler sunarak çalışmalarını özverili biçimde sürdürüyor.

PCI Checklist, fintech ekosisteminde güvenlik konusuna yenilikçi çözümler getirmek ve PCI-DSS’nin Türkiye ve dünyadaki uygulamalarını iyileştirmek için 2019 yılının Nisan ayında kuruldu. PCI Checklist, bazıları Global 100’de yer alan ödeme sistemi sağlayıcıları ve bankalarla birlikte çalışır. Sürekli büyüyen müşteri portföyü ve son derece deneyimli ekibi ile PCI Checklist, şirketlerin siber güvenlik risklerini nasıl değerlendirdiklerini ve bunları nasıl önceliklendireceklerini üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel İçerikler