Bayer, G4A girişimlerinden Albert Health’in telesağlık uygulamasına onkoloji hastaları için fon sağladı

Bayer, G4A Girişim Hızlandırma Programı’na dahil ettiği Albert Health ile iş birliği yaparak onkoloji hastalarının hayatını kolaylaştıracak.

Bayer Onkoloji Bölümü, G4A Turkey Girişim Hızlandırma Programı kapsamında desteklenen girişimler arasında yer alan Albert Health ile iş birliğine gitti.

İş birliği kapsamında onkoloji hastaları, onkologlarının yönlendirmesiyle psikolog ve diyetisyenlerle Albert Health’in geliştirdiği Alberth Health Sağlık Asistanı uygulaması üzerinden çevrimiçi görüşerek, psikolojik destek ve beslenme ile ilgili bire bir danışmanlık hizmeti alabilecek.

Hasta odaklı anlayışıyla Bayer Onkoloji, ilk etapta 400 adet seans ile Albert Sağlık Asistanı Uygulaması üzerinden, Onkoloji hastalarının özellikle pandemi döneminde, tedavilerini tamamlayıcı bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanmasını sağlayacak.

Albert Health Sağlık Asistanı uygulaması, kronik hastalara tedavilerini yönetmelerinde yardımcı olurken, aynı zamanda kullanıcılarına diledikleri zaman doktorlarla görüntülü görüşme olanağı da sağlıyor. Sesli komut özelliği sayesinde kullanıcılar Albert ile konuşarak kendilerine ilaç hatırlatması kurabiliyor, kan şekeri, tansiyon gibi ölçümlerini kaydedebiliyor ve tedavileri ile ilgili notlarını tutabiliyor. Tedavi takibinin önemli olduğu alanlarda ise uygulama üzerinden doktorların özel tedavi takibi programlarına dahil olabiliyorlar. Albert ile kullanıcılar, alanlarında deneyimli sağlık profesyonelleri ile görüntülü görüşerek sağlık sorunlarını danışabiliyor ve arzu ettiklerinde ikinci bir görüş alabiliyor.

Bayer Onkoloji yenilikçi tedavilerle portföyünü genişletiyor

Yenilikçi tedavilerden oluşan portföyünü geliştirerek hastalar için daha iyi bir yaşam sunmaya kendini adayan Bayer Onkoloji, altı farklı endikasyonda tedavi seçeneği sunarken, yapılan klinik araştırmaları ile de etki alanını genişletmeyi amaçlıyor. Bayer Onkoloji, önümüzdeki yıllarda portfoyündeki diğer yenilikçi onkoloji ürünleri ile özellikle karşılanmamış ihtiyaçların olduğu onkolojik hastalıklarda varlığını sürdürmeye ve hasta odaklı, değer katan projeleri ile onkoloji hastalarına destek olmaya devam edecek.

Albert Health, sağlık alanında dijital çözümler geliştiren bir girişimdir. Merkezi İngiltere’de bulunan ve 2018 yılında Türkiye’de ekosisteme dahil olan Albert Health, kişisel sağlık asistanı ve telesağlık alanındaki uygulamaları ile sağlık profesyonellerine ve hastalara, tedavilerini ve kişisel yaşamlarını kolaylaştıracak dijital çözümler üretmektedir.

Güncel İçerikler