Paris merkezli ev sigortacılığı hizmeti sağlayan Luko, 50 milyon Euro yatırım aldı

Son dönemdeki sağlık krizinin ekonomik etkilerine rağmen, son 6 ayda Avrupa’nın en hızlı büyüme oranına sahip ev sigortacılığı girişimi Luko, Seri B yatırım turunda 50 milyon Euro topladığını açıkladı.

Hizmetlerini ev sigortacılığı sektöründe geliştirmiş olan Luko, EQT Ventures‘ın liderliğinde toplanan yatırım turunda sağlanan parayı teknolojik donanımlara ve şeffaf bir politikanın yürütülmesi için harcayacağını dile getirdi.Tura aynı zamanda mevcut yatırımcılardan olan Accel, Founders Fund, Speedinvest ve Orange Ventures’ta katıldı.

Müşterilerinin evlerinde karşılaşma potansiyeli oldukları su sızıntısı, elektrik ölçümü gibi temel sorunlara uygun çözüm ve önleyici hizmetler sunan Luko, bu süreçte yapay zeka, çeşitli teknolojik donanımlar ve sensörlerden yardım alıyor.Ev sahibinin veya kiracının evine nasıl bakılması gerektiğinden evin yıpranmasının geciktirilmesi ölçütlerine kadar yapılması gerekenler konusunda şirket bir plan ve hizmet sunuyor. Bahsedilen bu son inovasyon ayrıca dünyada ilk video danışmanlık hizmeti sunmasıyla farklı Luko’nun sektöründe farklı ve öncü bir yere sahip olduğunu gösteriyor.

Emlak sigortası hizmetini sunan Luko’nun temelinde büyük bir kullanıcı tabanına sahip olması ilerigeliyor.Hem kiracılara hem de ev sahiplerinin ev sigortasından olabildiğince yarar sağlamaya çalışmak için kurulan girişim, birçok firma ile işbirliği içerisinde.Bunlar arasında Swiss Re ve Munich Re gibi firmalar yer alıyor.Aynı zamanda Luko, yeni sigorta modeli olmasını sağlayan Giveback programı ile işlerini yürütmektedir.Bir havuz oluşturan şirket primlerin %70’ini müşterilerle birleştirdikten sonra geri kalan %30’u yönetim masraflarına harcıyor.Dönem sonunda geriye kalan kullanılmayan primler ise sigortalıların seçmiş oldukları hayır kurumlarına bağışlanmaktadır.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su olan Raphaël Vullierme, Luko’nun sürdürülebilir bir sigorta hizmeti sağlayabilmek ve toplumdaki bireylerin gönül rahatlığı hissettikleri bir deneyime sahip olabilmeleri  adına ortaya çıktığını vurguluyor.

Seri B Finansman turunu liderlikle yöneten EQT Ventures‘ın anlaşma ortağı Rania Belkahia, insanların sigortacılık üzerindeki algılarının Luko ile değişebileceğini vurguluyor.Zorlu bir süreç olan sigortacılığı, sosyal ve olumlu bir şekilde lanse etmeye  çalışan Luko’nun Avrupa’da güçlü bir pazara sahip olacağını da vurguluyor.

Güncel İçerikler