Müşteri hizmetlerine yapay zekayı entegre eden Parloa, 20 milyon euro yatırım aldı

Çok kanallı müşteri hizmetlerini otomatikleştirmeye yönelik etkileşimli yapay zeka geliştiren Parloa, 20 milyon euro yatırım aldı.

Çok kanallı müşteri hizmetlerini otomatikleştirmeye yönelik etkileşimli yapay zeka geliştiren Parloa, 20 milyon euro yatırım aldı. EQT Ventures tarafından yönetilen tura Newion, Senovo ve mevcut yatırımcılar katıldı.

2018 yılında Malte Kosub ve Stefan Ostwald tarafından kurulan Parloa, rahatsızlığı azaltan ve yüksek hacimli verimliliği artıran doğal konuşmalarla müşteri desteğini otomatikleştirmeye odaklanan bir yapay zeka girişimi olarak karşımıza çıkıyor. Girişimin İletişim Merkezi yapay zeka platformu, kulağa doğal gelen müşteri konuşmalarını ilgili tüm destek platformlarında genişletmek, çözüm süresini kısaltmak ve müşteri ve personel deneyimlerini iyileştirmek için teknolojiden yararlanıyor.

Tüm özelliklerle beraber Parloa’nın yapay zekası günlük İngilizce ile iletişim kurup, sorgulara kendi yanıtlarını vererek katı, aşırı kodlanmış yanıt sistemlerinin neden olduğu sorunları çözebiliyor. Bu, çağrı merkezi çalışanlarının sıkıcı, tekrarlayan görevlerinden kurtulmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca onların daha talepkar, yüksek temaslı, yüksek değerli etkileşimlere konsantre olmalarını sağlıyor.

Şu anda Parloa’nın 100’den fazla çalışanı bulunuyor. Girişimin müşterileri arasında sigorta şirketleri ERGO, Helvetia, Swiss Life ve AdmiralDirekt; perakende şirketleri Decathlon, HSE ve Thalia; bu kategoriler haricinde Alman Kızılhaçı yer alıyor.

Girişimin kurucu ortağı Malte Kosub:

“Platformumuz, yapay zeka araçlarının müşteri hizmetlerine getirdiği muazzam değeri çok basit ve çığır açan yollarla zaten gösteriyor. Bu yollar, şirketler, çalışanları ve müşterileri için büyük bir fırsatı temsil ediyor ve yapay zekanın anında uygulanabilirliğini ve değerini gösteriyor.”

Parloa, alınan yatırımın yapay zeka konuşma uygulamasının uluslararası alanda genişlemesini hızlandırmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Güncel İçerikler