Workup‘ın yedinci dönemine seçilen girişimlerden Tuvis AI, tekstil endüstrisindeki kumaş üreticileri için yapay zeka tabanlı görsel kalite kontrol platformu geliştirmektedir.
Bu platform kumaş üreticilerinin, kalite kontrol süreçlerinin verimliliğini yüzde 90 oranında artırmayı ve aynı zamanda dinamik raporlama sistemi ile kalite kontrol süreçlerini takip edebilmelerini hedeflemektedir.
Batuhan Şahin, Bahadır Gölcük ve Eyüp Görkem Bayram tarafından Mayıs 2019’da İstanbul’da kuruldu.
Tekstil endüstrisindeki kumaş üreticileri, kumaş kalite kontrol sürecini insan gözü ile gerçekleştirmeleri nedeniyle; verimsizlik, sürecin yavaş ilerlemesi, standardize edilememesi ve takip edilememesi problemleri yaşıyor. Bu sorundan yola çıkan girişimciler, insan hatasını sıfıra yakın bir seviyeye indirmek için kolları sıvadı ve Tuvis AI’ı hayata geçirdi.
Üreticiler bu problemler sebebiyle kalite kontrol süreçlerinde repütasyon, zaman kayıpları yaşamakta ve insan kaynağı yönetiminde de zorluklarla karşılaşıyormuş. Tüm bu kayıpların ve zorlukların yanında aynı zamanda orta ve büyük ölçekteki üreticiler aylık ortalama 200 bin dolar civarında da zararı uğradıkları görülüyormuş. Tuvis ise bu problemlere çözüm olmak için geliştirdiği teknoloji ile müşterilerine minimum yüzde 90 doğruluk oranı, 4 kata kadar daha hızlı kalite kontrol, standardize ve takip edilebilen bir raporlama sistemi, hata haritalama modülü ile de kök neden analizi sunarak kalite kontrol süreçlerini olabilecek en iyi duruma getirmek için imkan sunuyor.
Tuvis AI’ın ürünlerinden Tuvis FabIns, içerisinde görüntüleme üniteleri bulunan bir platformdur. Kumaş üreticileri bu platformu mevcut olan kalite kontrol hatlarının üzerine entegre ederek hızlıca kullanmaya başlayabiliyor. Tuvis’in bu çözümü kumaş akarken görsel olarak kumaşın anlık taramasını yapıyor ve hata tespit ettiğinde hatayı fotoğraflayarak hatanın yerini, hata puanını raporlama sistemine kaydediyor. Üretici, kumaş sargısı bittiğinde, operatör sistemden raporu inceleyebilir, gerekli değişiklikleri ve geri beslemeleri yapabilir. Aynı zamanda Tuvis FabIns’ın raporuna göre hata haritası incelenerek bir sonraki süreç için ön çalışma da yapılabiliyor.
Çalışmalarını Cube Incubation‘da yürüten Tuvis AI, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği ve Growth Circuit VC tarafından erken aşama yatırımı aldı.
Girişimle ilgili tüm gelişmeleri artık egirişim üzerinden takip edebilirsiniz.