E-ticaret dikeyini hedefleyen yerli girişim Heybooster, 6.2 milyon TL değerleme ile Startup Wise Guys’dan yatırım aldı

2019 yılının Ağustos ayında Şahin Seçil ve Neslihan Emikoğlu tarafından kurulan yerli SaaS girişim Heybooster, 6.2 milyon TL değerleme üzerinden Startup Wise Guys‘dan ilk yatırımını aldı.

Heybooster, e-ticaret şirketlerinin rekabette öne çıkabilmesi için ihtiyaç duydukları dijital pazarlama verisini anlamlandırarak, aksiyona yönelik iş planlarına dönüştüren SaaS ürünüdür. Ek bir yazılım eforu gerektirmeden, ölçümleme ve pazarlama araçları ile bağlantı kurarak, sadece raporlama değil, e-ticaret pazarlama ekiplerinin ihtiyaç duydukları gelişmiş pazarlama analiz sonuçlarını paylaşmaktadır.

Şu anda girişimin yüzde 60’ı Avrupa ve Amerika olmak üzere 1.000’den fazla kullanıcısı bulunuyor. Heybooster ilk etapta e-ticaret hacminin yüksek olduğu İngiltere, Almanya ve İtalya pazarlarını hedefliyor ve alınan yatırımı şirketi İtalya’ya taşıyarak, aktif kullanıcılardan gelen yeni özellik taleplerini geliştirmek ve pazarlama ekiplerini büyütmek için kullanacak.

Şahin Seçil ve Neslihan Emikoğlu

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Şahin Seçil aldıkları yatırım ile ilgili olarak “agresif hedeflerimizi gerçekleştirebilme ve Avrupa’da aktif kullanılan bir ürüne dönüşebilme yolculuğunda Startup Wise Guys’ın hem B2B tarafında deneyimli mentörleri hem de kurucu merkezli yaklaşımları ile bize hız kazandıracaklarını düşünüyoruz. Bu ekiple birlikte eksikleri görüp geliştirme ve büyüme adımlarını tasarlamak heyecan verici olacak” şeklinde yorumlarını belirtti.

2012 yılında Estonya’da kurulan Startup Wise Guys bugüne kadar 51 farklı ülkeden 200’den fazla girişime yatırım yapmış olan Doğu Avrupa’nın lider erken aşama yatırım fonudur. Özellikle B2B SaaS dikeyini hedefleyen girişimlere uzun zamandır yatırımlar gerçekleştiren Wise Guys, yatırım yaptığı girişimlere Avrupa pazarında büyüme ve geniş bir yatırımcı ağına erişebilmesi konusunda aktif ve yakın destekler vermektedir.

Şu anda 5 kişilik ekibi ile faaliyetlerini sürdüren Heybooster girişimi, sahip oldukları müşteri sayısını artırarak, son yıllarda hızlı bir büyüme gösteren e-ticaret sektörünün vazgeçilmez ürünlerinden biri olmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler