1000. kitabı yayımlayan KDY, yazarlara toplamda 496.507 TL hak ediş ödemesi yaptı

Kitapyurdu, geçtiğimiz şubat ayında duyurduğu, yazarların yayınevine ihtiyaç duymadan kitaplarını yayımlayabileceği platformu Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık’ta (KDY) 1000. eseri yayımladı ve bugüne kadarki istatistiklerini paylaştı.

Toplamda 72 binden fazla eser satış adetine ulaşan KDY’nin paylaştığı bilgilere göre en çok şiir kategorisine (245 kitap) ilgi var. Bu kategoriyi 185 kitap ile roman, 84 kitap ile hikâye, 46 kitap ile deneme ve 41 kitap ile bilimkurgu-fantazya takip ediyor. KDY’de eserini yayımlayan yazarlara yüzde 50 oranında telif ödeniyor. Buna göre bugüne dek yüzlerce yazara toplamda 496.507 TL hak ediş ödemesi yapılmış. En çok satışa ulaşan eser ise 1772 adet satmış. Sistemde kayıtlı kullanıcı sayısı 18 bini aşarken, hâlihazırda sistemdeki 600’den fazla eser sistemde yayımlanmayı bekliyor. KDY sisteminde yeni geliştirmeler de yapılmış. Yazarlar anlık olarak kitap satışlarını şehir şehir görebiliyor ve hak edişlerini takip edebiliyor, kitaplarının ebatlarını ve kâğıt türlerini tercih edebiliyor.

Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY), yazarların kitaplarını basılı olarak ücretsiz şekilde yayınlıyor ve yazarlara yayınlanan kitapları için yüzde 50’lik bir telif ödemesi gerçekleştiriyor. Yani satış gelirlerinin yarısı doğrudan yazara aktarılıyor. Kitapyurdu, KDY ile hiçbir şekilde yazarlardan ücret talep etmiyor. Yayına hazır gönderilmiş, yasal ve etik açıdan sorun içermeyen tüm dosyaları kitaplaştırıyor.

Güncel İçerikler