Uydu görüntülerinden tarım verileri elde edilmesini sağlayan SpaceSense, 1 milyon Euro yatırım aldı

Yapay zeka teknolojisi sunarak çiftçilere uydu görüntüleri sunan Fransa merkezli girişim SpaceSense, ilk turda; Techmind, Space Ventures InvestorsMarc Batty ve Thomas Cabrol‘den 1 milyon Euro‘luk bir tohum yatırım aldı.

Bu yatırım; uzay teknolojisinin uydu görüntüleri için yapay zeka platformunun geliştirilmesi ve ekibe yeni kişiler alınması için kullanılacak.

2019 yılında kurulan SpaceSense, uydu görüntülerinden mümkün olduğunca çok insanın erişebileceği bilgiler sunmayı hedefliyor ve Avrupa Uzay Ajansı, 50 Partner, Ecole Polytechnique ve CNES gibi kuruluşlar tarafından da girişim destekleniyor.

Yapay zeka ile uydu görüntüsü verilerinin karmaşıklığını ortadan kaldırarak, bu verilerin analizini çok hassas ve çok az şirket için erişilebilir hale getiriyor, ancak bu teknolojinin küresel yapısı, iklim değişikliğini anlamayı ve bunlarla mücadele etmeyi de hayati hale getiriyor.

SpaceSense, platform aracılığıyla, uydu görüntülerinden gelişmiş öngörüler elde etmek için özel olarak tasarlanmış Yapay Zeka (AI) modellerinin oluşturulmasını ve dağıtımını basitleştirerek şirketlere sunuyor.

Bu ihtiyaç ilk olarak SpaceSense’in kurucu ortağı ve CEO’su Jyotsna Budideti tarafından belirlendi. Konuyla ilgili “Uydu görüntülerini kullanarak farklı projeler üzerinde çalışarak, analizin son kullanım durumu ne olursa olsun, işimin önemli bir kısmının her zaman aynı olduğunu fark ettim. Bu uydu görüntü projelerinin süresini ve karmaşıklığını önemli ölçüde azaltacak bir araç yapma fikrim vardı ve  SpaceSense ile de bu hedefime ulaşıyorum. Kendimizi kullanıma hazır uydu öngörüleri sağlayıcısı olarak konumlandırıyoruz.”

Platformun amacı birkaç endüstride kullanılmak ama ilk başta Tarıma odaklanacak. “Tarım, uydu görüntülerinden en çok yararlanabilecek alanlardan biridir” diyen girişimin diğer kurucu ortağı Sami Yacoubi, “Çiftçilerin karşılaştığı yasal ve çevresel zorluklar, onları gelişmiş mahsul izleme çözümlerini kullanmaya itiyor. Uydu, doğruluk ve maliyet arasında mükemmel bir çözümdür” diyor. Platform, kullanıcılarına verim tahmini, toprak nemi tespiti, mahsul sağlığı izleme vb. gibi çok çeşitli kullanımlar için özelleştirilmiş veriler sunuyor.

Güncel İçerikler