Eğitim teknolojileri girişimi Twin, kitlesel fonlama platformu Seedrs üzerinden 1.5 milyon Pound toplamayı hedefliyor

Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA girişimlerinden Twin, global büyümesini hızlandırabilmek için Avrupa’nın en büyük kitlesel fonlama platformlarından Seedrs üzerinden yatırım turuna çıkmaya hazırlanıyor.

Salgının tüm dünyada eğitimin yapısında büyük bir dönüşüme yol açtı. Bu süreçte yeni nesil eğitim araçları öne çıkarken, eğitim teknolojileri alanındaki gelişmeler ise hızlandı. Çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla yola çıkan YGA’nın eğitim teknolojileri girişimi Twin, pandemi sürecinde büyüyen eğitim girişimlerine adını yazdırdı.

Yeni dönemde global büyümesini hızlandırmaya odaklanan Twin, Avrupa’nın en büyük pay karşılığı kitlesel fonlama platformlarından biri olan Seedrs üzerinden 2 Ekim 2020 tarihinde yatırım turuna çıktı.

Twin, bu kampanyasıyla Seedrs üzerinden 1.5 milyon pound toplamayı hedefliyor. İlk kampanyasına ise 750 bin Pound ile başladı.

İlk turun hedefinde 10 yatırımcı ile yüzde 50’yi geçti

Konuyla ilgili konuşan Twin Kurucu Ortağı ve CEO’su Asude Altıntaş,‘‘Pandemi süreci eğitim teknolojilerinin ve bu alana yapılacak yatırımların önemini bir kez daha gösterdi. Biz bu sürece çok çabuk adapte olarak canlı yayınlar ile evde bilim, robotik ve kodlama eğitimi vermeye başladık. Mart-haziran ayları arasında 60 bini aşkın çocuğa ulaşmayı başardık. Bu büyüme sürecimizi globale taşımak ve dünyaya yaymak için önemli bir adım atıyoruz ve Seedrs üzerinden yatırım turuna çıkıyoruz. Hedeflediğimiz yatırım tutarına hızla ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

400 bin çocuğa ulaşan girişim

Çocukların hayal gücünü geliştiren, eğlenceli ve öğretici robotik ve kodlama setleri geliştiren Twin şimdiye kadar 400 bin çocuğa ve bin 200 okula ulaştı. Perakendede 15 farklı ülkede, 35 satış kanalı üzerinden 6 farklı Twin seti satılıyor. Twin, şubat ayında Twing mobil uygulamasını ücretsiz olarak canlıya aldı, organik büyüme ile 60 bin çocuğa ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı ve YGA iş birliğiyle hayata geçirilen Bilim Seferberliği kampanyasıyla bugüne kadar 800 dezavantajlı köy okuluna Twin setleri ulaştırıldı. Rolls-Royce, Ford, Boeing gibi küresel şirketlerin global STEM partneri olan Twin, eğitim dünyasının en prestijli ödüllerinden Bett Awards’u kazandı ve Endeavor’ın ülke adayı olarak seçildi. İçeriklerini Imperial College London, UCL gibi köklü eğitim kurumları ile birlikte geliştiren Twin dünyanın en büyük dijital K12 platformu olmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler