Yerli girişim Twin, 1.5 milyon Pound’luk yatırım turunu başarıyla tamamladı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen eğitim teknolojileri girişimlerinden Twin, Seedrs üzerinden çıktığı yatırım turunda uluslararası yatırımcıların güvenini kazandı.

Twin, hedefini yüzde 200 aşarak toplamda 1,5 milyon pound’luk bir yatırıma ulaştı.

Pandemi döneminde girişimcilik alanında en çok konuşulan sektörlerden biri de şüphesiz eğitim oldu. İnsanlığa faydalı teknolojileri üretecek nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ve bir YGA girişimi olan Twin’in adı da bu dönemde birçok kez karşımıza çıktı.

Twin, hem fiziksel hem de dijital eğitim ürünleri ile pandemi döneminde binlerce çocuğa ulaştı. Bu büyümesini globalde de hızlandırmak için Londra’dan dünyaya açıldı. Avrupa’nın en büyük yatırım bazlı kitlesel hisse fonlama platformlarından biri olan Seedrs aracılığı ile Ekim ayında başlattığı ara yatırım turunu ise geçtiğimiz gün tamamladı.

Bu sene dünyanın en prestijli eğitim teknolojisi ödüllerinden biri olan Bett Awards ve Play for Change Awards by Toys Industry of Europe ödüllerine layık görülen Twin aynı zamanda Endeavor’ın ülke adaylarından biri.

“Twin’in dünyanın sorunlarına teknolojiyle çözüm üretecek nesiller yetiştirme misyonunu son derece ilham verici buluyorum. Twin’e yatırım yapmanın geleceğimiz için çok değerli bir katkı olduğuna inanıyorum.” diyen yatırımcı Erdal Durukan’ın ve Erdinç Uçan’ın liderliği üstelendiği yatırım turu, alınan kurumsal fonlarla birlikte 1,5 milyon pound’a ulaştı.

Twin, başta İngiltere, Fransa, İspanya, ve Hollanda olmak üzere 25 farklı ülkeden, 390 farklı yatırımcıyı ve Euro Strategy gibi uluslararası şirketlerin yatırım fonlarını portföyüne ekledi.

Yatırım turunu değerlendiren Twin’in CEO’su Asude Altıntaş kitlesel fonlamanın önemini ve yarattıkları kaynağı nereye kullanacaklarının altını çizdi: “Kitlesel fonlamanın bizi en çok heyecanlandıran yanı, dünyanın dört bir yanından 390 yatırımcının hayalimize ortak olmasıydı. Bu yatırımı Twin’in uluslararası büyümesini hızlandırmak için kullanacağız. Tüm dünyadaki çocuklara, insanlığa faydalı teknolojiler üretecek beceri ve yetkinlikleri kazandırmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler